Nieuws - meest bediscussieerd

Kreeg je in naam van familie of kennissen een dringende vraag om geld? Let dan op want het kan om whaling gaan.

Bij whaling doen oplichters zich voor als iemand die je kent met de bedoeling om je geld te laten storten op hun rekeningnummer. Ze proberen dit klaar te krijgen door je een valse vraag om hulp te sturen die zogezegd van een vriend of familielid in nood komt.

Om transport in de omgeving van scholen of het dorpscentrum zoveel mogelijk te vermijden, ondertekende het Berlaarse gemeentebestuur een Charter Werftransport. Berlaar wil daarbij de dialoog aangaan met aannemers en bouwbedrijven om de organisatie van het werfverkeer constructief aan te pakken.

Voor lokale politie Berlaar-Nijlen is een degelijke wijkwerking de hoeksteen van een gemeenschapsgerichte politiezorg. Ze zetten daarom in op de zichtbare aanwezigheid van de wijkagenten en buurtinformatienetwerken.

Ben jij al een BIN? 

Onze inwoners konden er al even een frisse neus nemen, maar op zaterdag 28 augustus verklaarde het lokaal bestuur het nieuwe openbaar park Berlaarhof ook officieel voor geopend. Het park werd aangelegd met de hulp van Kempens Landschape en provincie Antwerpen.

In 2018 kocht het lokaal bestuur van Berlaar het kasteel Berlaarhof en de achterliggende tuin aan. Het kasteel werd gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw, maar kreeg de huidige vorm in 1901.

Overweeg je om je voortuin te verharden? Besef dan dat je hiervoor een vergunning van het lokaal bestuur nodig hebt. Zelfs voor het aanleggen van waterdoorlatende verhardingen is een vergunning verplicht. De voortuin moet zoveel mogelijk als tuin ingericht worden.

De voorbije maanden ontving het lokaal bestuur heel wat meldingen over inwoners die hun volledige voortuin verhard hebben. Ze doen dat om het onderhoud te beperken of om bijvoorbeeld een parkeerplaats te voorzien voor hun woning.

Wil je mee nadenken over de toekomst van de bib? Een impact hebben op het beleid en meewerken aan de ontwikkeling van de bibliotheek? Kom dan naar de open beheerraad op zaterdag 24 februari.

De bibliotheek is al lang niet meer alleen maar de plaats waar je een boek kan ontlenen. De bibliotheek organiseert ook lezingen en cursussen, kinderen kunnen er naar verhaaltjes komen luisteren, en je kan er ook gewoon komen om mensen te ontmoeten.

Maar waar moet het in de toekomst met de bibliotheek naartoe? Waar moeten we als bib meer op inzetten?

‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven, helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat.

Ook als lokaal bestuur moeten we de nieuwe bijkomende maatregelen van de federale en Vlaamse overheid opvolgen. Dat betekent onder meer dat op vele diensten telewerk momenteel de norm is.

Jean Stroobants, één van de drijvende krachten van Karateclub Berlaar, mocht op vrijdag 22 maart de Berlaarse Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen. Jean ontvangt de trofee voor zijn jarenlange inzet voor de karatesport en sport in het algemeen.

Naar goede jaarlijkse gewoonte zette de Berlaarse sportraad tijdens de kampioenenhulde de beste sportieve prestaties van het voorbije jaar in de kijker. Op het einde van de avond werd bekend gemaakt wie de Trofee voor Sportverdienste in ontvangst mocht nemen.

Via diverse nieuwssites werd er de afgelopen dagen gecommuniceerd over de geldigheid van rijbewijzen. Omdat we ook als lokaal bestuur hierover intussen vragen kregen van onze inwoners willen we graag het volgende verduidelijken.

Rijbewijs in bankkaartmodel: slechts 10 jaar geldig

Sinds 7 juli 2010 wordt in België het elektronische Europese rijbewijs in bankkaartmodel uitgereikt. Dat rijbewijs is slechts 10 jaar geldig. Na 10 jaar moet je het rijbewijs laten vernieuwen bij de gemeentelijke diensten.