Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake financiële lasten bij omgevingsvergunningen

Op 24 mei 2023 keurde het Vlaams Parlement het Instrumentendecreet goed. Het Instrumentendecreet is een nieuw decreet dat omgevingsinstrumenten bundelt met het oog op ruimtelijke realisaties op het terrein. Volgens dat decreet moet gemeente Berlaar vanaf 1 januari 2024 beschikken over een gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake financiële lasten bij omgevingsvergunningen. Die is nodig voor het opleggen van stedenbouwkundige (financiële) lasten bij het afleveren van omgevingsvergunningen. 

Openbaar onderzoek 

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bepaalt dat het ontwerp van een gemeentelijke stedenbouwkundige verordening aan een openbaar onderzoek moet worden onderworpen. Het college van burgemeester en schepenen van Berlaar heeft het ontwerp van gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake financiële lasten bij omgevingsvergunningen in de zitting van 5 oktober 2023 goedgekeurd. 

Het openbaar onderzoek loopt van 4 december 2023 tot en met 2 januari 2024. 

Je kan de ontwerpverordening tijdens de openingsuren inkijken aan het onthaalloket van het gemeentehuis, Markt 1 te 2590 Berlaar.   

Van 4 december 2023 tot en met 2 januari 2024 kan je eventuele  bezwaren of opmerkingen  indienen bij het college van burgemeester en schepenen. 

Dat kan op 3 manieren:    

  • via een e-mail naar vergunningen@berlaar.be;  

  • via een brief aan het college van burgemeester en schepenen, gemeentehuis, Markt 1 te 2590 Berlaar;  

  • tegen ontvangstbewijs afgeven aan het onthaalloket van het gemeentehuis, Markt 1 te 2590 Berlaar. 

Gepubliceerd op 04/12/2023