Drie nieuwe elektrische wagens voor Berlaars wagenpark

Drie nieuwe elektrische wagens voor Berlaars wagenpark

Het lokaal bestuur van Berlaar maakt verder werk van de vergroening van de gemeentelijke dienstwagens. Recent werden er drie nieuwe lichte vrachtwagens aangekocht, die elektrisch worden aangedreven. Ook een nieuwe veegwagen werd aan het wagenpark toegevoegd.

Om het openbaar domein efficiënt te kunnen onderhouden, heeft het lokaal bestuur nood aan geschikte wagens om het nodige materiaal te vervoeren en om alles weer proper te kunnen achterlaten. Om die taken te kunnen blijven uitvoeren, kochten we recent drie nieuwe lichte vrachtwagens en een veegwagen aan. Die zullen onder meer ingezet worden voor onze groendienst, om signalisatie te vervoeren en om de vuilbakjes op het openbaar domein leeg te maken. De veegwagen is voorzien van een grote en makkelijk te legen opvangcontainer. Die gebruiken we om de straten en voetpaden proper te houden.

De drie lichte vrachtwagens worden elektrisch aangedreven. Op die manier geeft Berlaar mee het goede voorbeeld op het vlak van broeikasgasreductie. Als lokaal bestuur keurden we in 2019 een klimaatactieplan goed. Bij elke aankoop van nieuwe dienstwagens kijken we dan ook of we het wagenpark verder kunnen verduurzamen. De aankoopcentrale ‘Gestroomd’ van intercommunale IGEMO helpt ons daarbij om haalbare duurzame opties te vinden. Met de aankoop van deze nieuwe voertuigen blijven we alvast de nodige stappen richting een groen wagenpark zetten.

Gepubliceerd op 26/09/2023