Nieuws - meest recent

Op zondag 23 april 2017 is het Erfgoeddag. Dan kan je gratis naar tal van activiteiten: tentoonstellingen, wandelingen of rondleidingen laten je kennismaken met het lokale verleden. Dit jaar is het thema Zorg.

100 jaar ouderenzorg

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans afdeling Berlaar organiseerde op zondag 12 februari het jaarlijkse leerlingen- en leraarsconcert. De leerlingen toonden tijdens dat concert wat ze de voorbije maanden geleerd hebben.

2110

Op vrijdag 21 oktober 2016 vindt de zesde editie van de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. In maar liefst 21 gemeenten kan je die avond terecht voor een gevarieerd erfgoedprogramma van lezingen, nocturnes in musea, expo's, filmvoorstellingen of vertelavonden.

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober bood het gemeentebestuur verschillende Berlaarse kunstenaars opnieuw de mogelijkheid om hun mooiste werken voor te stellen tijdens de expositie Tijd voor Creativiteit.

De tentoonstelling vond plaats in de Slootjenshoeve (Smidstraat 319) en had een breed aanbod in petto. Van schilderkunst over fotografie en miniatuur tot zelfs toneel en boetseren: iedere cultuurliefhebber vond er wel zijn gading.

Op vrijdag 14 oktober werd de voorstelling, in het bijzijn van de lokale kunstenaars, officieel geopend.

 

1510

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 organiseert het gemeentebestuur i.s.m. de cultuurraad opnieuw de tentoonstelling Tijd voor Creativiteit in de prachtige Slootjenshoeve (Smidstraat 321).

Berlaarse creatievelingen stellen tijdens dit weekend hun kunstwerken tentoon aan het grote publiek. Allerlei kunstvormen komen aan bod: aquarellen, smeedwerk, schilderkunst, borduurwerk, ...

Op zaterdag kan je er van 14 tot 19 uur terecht, op zondag van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis!