Nieuws - meest recent

Op zaterdag 17 juni organiseert de cultuurraad een nieuwe editie van Muzikale Tuinen. Dat is een wandeltocht langs vier tuinen in Gestel, waar de deelnemers telkens getrakteerd worden op een drankje en een muziekoptreden.

Het gemeentebestuur verloot 100 gratis toegangskaarten voor Quondam (50 kaarten zaterdag, 50 kaarten zondag) onder de Berlaarse inwoners. Om kans te maken op zo'n gratis kaart stuur je een mailtje met je gegevens (naam, rijksregisternummer, adres, telefoonnummer) naar info@berlaar.be. Je vermeldt daarbij ook voor welke dag (zaterdag of zondag) je meedoet. Dat kan tot donderdag 11 mei.

De erfgoedcel Kempens Karakter wil de komende jaren actief werken rond de sportgeschiedenis van de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Uiteindelijk zal dit in elke gemeente resulteren in een mooie tentoonstelling over het plaatselijke sporterfgoed.

Op zondag 23 april 2017 is het Erfgoeddag. Dan kan je gratis naar tal van activiteiten: tentoonstellingen, wandelingen of rondleidingen laten je kennismaken met het lokale verleden. Dit jaar is het thema Zorg.

100 jaar ouderenzorg

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans afdeling Berlaar organiseerde op zondag 12 februari het jaarlijkse leerlingen- en leraarsconcert. De leerlingen toonden tijdens dat concert wat ze de voorbije maanden geleerd hebben.

2110

Op vrijdag 21 oktober 2016 vindt de zesde editie van de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. In maar liefst 21 gemeenten kan je die avond terecht voor een gevarieerd erfgoedprogramma van lezingen, nocturnes in musea, expo's, filmvoorstellingen of vertelavonden.

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober bood het gemeentebestuur verschillende Berlaarse kunstenaars opnieuw de mogelijkheid om hun mooiste werken voor te stellen tijdens de expositie Tijd voor Creativiteit.

De tentoonstelling vond plaats in de Slootjenshoeve (Smidstraat 319) en had een breed aanbod in petto. Van schilderkunst over fotografie en miniatuur tot zelfs toneel en boetseren: iedere cultuurliefhebber vond er wel zijn gading.

Op vrijdag 14 oktober werd de voorstelling, in het bijzijn van de lokale kunstenaars, officieel geopend.

 

1510

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 organiseert het gemeentebestuur i.s.m. de cultuurraad opnieuw de tentoonstelling Tijd voor Creativiteit in de prachtige Slootjenshoeve (Smidstraat 321).

Berlaarse creatievelingen stellen tijdens dit weekend hun kunstwerken tentoon aan het grote publiek. Allerlei kunstvormen komen aan bod: aquarellen, smeedwerk, schilderkunst, borduurwerk, ...

Op zaterdag kan je er van 14 tot 19 uur terecht, op zondag van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis!