Nieuws - meest recent

Vertrek deze zomer zorgeloos op reis en kijk tijdig na welke reisdocumenten je nodig hebt, want spoedprocedures zijn aanzienlijk duurder! In veel gevallen is onze Belgische identiteitskaart voldoende om te reizen, maar sommige landen leggen wel extra voorwaarden in verband met de geldigheidsduur op. 

Iedere dag verliezen vijf families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Dat zijn 150 slachtoffers per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de Wereldgezondheidsorganisatie een ziekte die je vroeg kan opsporen. De kans op genezing bedraagt dan méér dan 90%. Op maandag 15 mei geeft dr. Luc Colemont hier in een gratis lezing meer uitleg over.

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Dan kan je daarvoor gratis terecht bij het belastingkantoor in Lier. Er vindt dit jaar geen zitdag meer plaats in de bibliotheek of het gemeentehuis.

In mei kan je elke werkdag in het kantoor van Lier terecht tussen 9 en 12 uur. In juni van 9 tot 15 uur.

Contact:

Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Centrum Mechelen PARTICULIEREN-BEHEER team 6 en 7

Kruisbogenhofstraat 24 - 2500 Lier

02 575 99 40

Bewoners van Berlaar-Heikant waren op dinsdag 7 maart welkom op een infovergadering over de heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein, de Heideroosstraat en de Melkouwensteenweg. Ze werden er geïnformeerd over de geplande werken en konden zelf enkele voorstellen voor verbetering doen.

Op de vergadering kregen de deelnemers informatie over de rioleringswerken, afkoppelingen van het systeem en eventuele subsidies waarvoor je in aanmerking kan komen.

Tot enkele jaren geleden boden het gemeentebestuur en het OCMW van Berlaar verschillende diensten naast elkaar aan. Beide instanties vulden elkaars dienstverlening zo verder aan. Met het oog op een toekomstige fusie groeien deze diensten de laatste jaren echter steeds meer en meer naar elkaar toe.

Een vraag voor de dienst Vrije Tijd, Ruimtelijke Ordening of Burgerzaken? Voortaan bereik je de gemeentelijke diensten slechts via één centraal nummer: 03 410 19 00!

In april rondde het gemeentebestuur de tweede aanplantingsfase van de begraafplaats in het centrum af. Het kerkhof onderging de voorbije maanden een grote transformatie.

Zo werden alle boordstenen en kiezels tussen de graven verwijderd en plaatsten we diverse planten, hagen en struiken. Verspreid over het kerkhof vind je een aantal stapstenen terug en de bijen kunnen terecht in het nieuwe bijenhotel.

Om alle beplanting voldoende tijd te geven, blijft de begraafplaats verder afgesloten tot 20 mei.

 

De Avondmarkt of het Avondfeest zoals we het de laatste jaren al eens noemen, is dit jaar aan haar 40ste editie toe. Reeds van bij het begin bestaan de deelnemers uitsluitend uit Berlaarse zelfstandigen en Berlaarse verenigingen. Daarnaast is er altijd een brede waaier aan animatie: straatartiesten, kermiskramen, klimtoren, trampoline, optredens, oude ambachten, verkoop van gevonden fietsen, vuurwerk, … noem maar op! Het gemeentebestuur neemt de organisatie en coördinatie op zich.

Tijdens de paasvakantie (van 3 tot en met 17 april) is het gemeentehuis alleen open in de voormiddag van 9 tot 12.15 uur. Er vinden dan geen namiddag- of avondzittingen plaats.

Als je je niet kan vrijmaken tijdens de openingsuren, kan je wel steeds een afspraak maken met de betrokken ambtenaar. Bel dan naar het algemeen telefoonnummer 03 410 19 00 (gemeentehuis). De onthaalmedewerker verbindt je door met de juiste persoon.

De gemeentelijke diensten zijn gesloten op maandag 17 april (Paasmaandag).

Buitenschoolse kinderopvang Roefels bestond op 9 maart 2017 precies een kwarteeuw. Om dat te vieren, organiseerde de opvang op woensdag 8 maart een feestje voor alle (oud-)leden van de Roefelsfamilie.

De afgelopen jaren werden er 9132 kinderen opgevangen, waren er 125 vakanties en werd er 3 keer verhuisd. De harde inzet van de begeleiders zorgde ervoor dat er ontelbaar veel herinneringen werden gemaakt.