Nieuws - meest recent

Buitenschoolse kinderopvang Roefels bestond op 9 maart 2017 precies een kwarteeuw. Om dat te vieren, organiseerde de opvang op woensdag 8 maart een feestje voor alle (oud-)leden van de Roefelsfamilie.

De afgelopen jaren werden er 9132 kinderen opgevangen, waren er 125 vakanties en werd er 3 keer verhuisd. De harde inzet van de begeleiders zorgde ervoor dat er ontelbaar veel herinneringen werden gemaakt.

Sinds januari 2015 kan je gemeente Berlaar volgen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Vanaf vandaag voegen we nog een extra kanaal toe: je vindt ons voortaan namelijk ook terug op Instagram. Instagram is een gratis mobiele applicatie, waar foto's, video's en het beeld centraal staan.

Als gemeentebestuur willen we onze dienstverlening steeds verbeteren en onze burgers zo snel mogelijk verderhelpen. Om onnodige wachtrijen aan de loketten te vermijden, evolueert het onthaal de komende jaren naar een snelbalie. Dat betekent dat je voor bepaalde producten niet langer rechtstreeks naar het loket van de betrokken dienst moet, maar ze wel bij het onthaal kan afhalen.

In een eerste fase dragen we volgende producten van de dienst Burgerzaken over naar het onthaal:

 

Stem op één van de initiatieven van Berlaar!


Onlangs dienden wij drie initiatieven in als gastvrije gemeente in de campagne Gastvrije Gemeente van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Met deze campagne gaat Vluchtelingenwerk op zoek naar gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen in Vlaanderen en Brussel. 

Gastvrije gemeente

Het OCMW Berlaar is op maandag 20 maart uitzonderlijk gesloten.

Sociaal Huis Berlaar

Het gemeentebestuur staat dit jaar een afwijking op de verplichte wekelijkse rustdagen voor handelaars toe op onderstaande data. De Berlaarse handelaars mogen hun handelszaak op deze dagen openen als ze dat willen. Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst Lokale Economie (Markt 2, lokale-economie@berlaar.be, 03 410 19 33 of 03 410 19 34).

- zondag 12 maart 2017

- zondag 19 maart 2017

- zondag 2 april 2017

- zondag 9 april 2017

- zondag 30 april 2017

- zondag 2 juli 2017

Het leven staat nooit stil, ook niet in Berlaar! Voor de Vlaamse overheid en het gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen? Is er genoeg groen? Wat vind je van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente?

De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen niet altijd hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom organiseert de studiedienst van de Vlaamse Regering een rondvraag bij alle gemeenten.

Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten, maar allemaal zijn ze even onmisbaar. Wil jij als vrijwilliger mee je steentje bijdragen aan onze maatschappij? Dan kunnen gemeente en OCMW Berlaar je hierbij ondersteunen.

Heb je nog enkele uren per week of per maand vrij? Dan helpen gemeente- en OCMW-bestuur je, na een kennismakingsgesprek, graag in je zoektocht naar een gepast vrijwilligersengagement. Zo kan je niet alleen een bijdrage leveren aan de werking van Berlaar zelf, er zijn in onze gemeente ook verschillende organisaties waar je een verschil kan maken.

Het gemeentebestuur maakt werk van een heraanleg van het Kardinaal Cardijnplein. Om te verduidelijken wat deze werken betekenen, vindt er op dinsdag 7 maart een infovergadering plaats. Die start om 20 uur in zaal Familia (Aarschotsebaan 105). We lichten er de werken toe en luisteren graag naar eventuele opmerkingen of suggesties.

De dienst Bevolking heeft ook dit jaar weer de statistieken van het voorbije jaar gebundeld. Het bevolkingscijfer kende in 2016 een lichte stijging. Berlaar telt daardoor momenteel 11 382 inwoners.

In 2016 werden er in onze gemeente 94 baby’s geboren. Dat is bijna 20% meer dan in 2015. Omdat ook de aankomsten (bewoners die naar Berlaar verhuisden) met 20% steeg en het aantal overlijdens lager lag dan het jaar voordien, stelden we een lichte groei van 179 personen vast.