Nieuws - meest recent

Bezoekers van het Berlaarse Avondfeest moeten het dit jaar zonder het traditionele vuurwerk stellen. De huidige weersomstandigheden dwingen het gemeentebestuur om de jaarlijkse show af te gelasten.

De aanhoudende droogte en hitte doen het brandgevaar fel stijgen. Het gemeentebestuur besloot daarom in samenspraak met de brandweer dat het vuurwerk annuleren de enige juiste beslissing is. De veiligheid van de bezoekers en onze inwoners primeert boven alles.

Op woensdag 7 juni werd in het gemeentehuis het charter voor het tweede buurtinformatienetwerk in Berlaar, 'Berlaar Station', ondertekend. Het charter werd ondertekend door burgemeester Walter Horemans, hoofdcommissaris Jan Van Asch, de BIN-coördinator Harry Logman en de gemandateerde politiebeambte.

Horen, zien en melden

Tijdens de vakantieperiode gaan heel wat mensen met vakantie, in binnen-of buitenland. Het is de periode waar je al lange tijd naar uitkijkt. Daarom is het van belang dat jouw leuke vakantie niet wordt verpest door slecht nieuws, zoals een inbraak in je woning of een ongeval met de wagen. Om ervoor te zorgen dat je veilig en zorgeloos op reis kan vertrekken heeft de lokale politie Berlaar-Nijlen een aantal tips voor je gebundeld.

Dierenbescherming Mechelen vzw en gemeente Berlaar zetten zich voortaan samen in voor het dierenwelzijn. Door een nieuwe samenwerkingsovereenkomst vangt het Mechelse asiel ook verloren, afgestane of verwaarloosde kleine huisdieren uit Berlaar op.

Tijdens de zomervakantie, van 1 juli t.e.m. 31 augustus, is het gemeentehuis alleen open in de voormiddag van 9 tot 12.15 uur.

Gemeentehuis Berlaar

Er zijn besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een pluimveehandelaar in Oostkamp (West-Vlaanderen) en hobbyhouders in Quiévrain (Henegouwen) en Zuienkerke (West-Vlaanderen). Rond deze besmettingen zijn telkens zones afgebakend waarin een vervoersverbod geldt voor alle pluimvee, andere vogels en broedeieren. In de zones rond de uitbraak in Oostkamp gelden bovendien strikte maatregelen voor de pluimveesector.

Met de officiële inwijding van een geboorteboom in het parkje ‘Den Hulst’ heet het gemeentebestuur alle Berlaarse kinderen die in 2016 het levenslicht zagen van harte welkom in de gemeente. De jaarboom werd op zondag 11 juni  om 10.30 uur voorgesteld in het geboorteparkje.

Het gemeentebestuur organiseert deze week een opruimactie in het magazijn. Enkele materialen of producten die niet langer gebruikt worden, worden daarbij te koop aangeboden via een online veiling.

Wie interesse heeft in enkele van de aangeboden producten, kan bieden via de site van BVA Auctions. Je vindt er verder ook alle praktische informatie.

 

Op dinsdagnamiddag 13 juni is het Sociaal Huis (OCMW) uitzonderlijk gesloten. In de voormiddag kan je wel nog bij hen terecht.

Sociaal Huis Berlaar

Gemeente Berlaar zet al enkele jaren in op duurzaamheid en een vernieuwend Noord-Zuid-beleid. Eén van de kernpunten binnen dit beleid is een Fair Trade-gemeente worden. Berlaar stapte daarom samen met Stad Lier in het Fair Trade Ecocyclo-project van de dienst Mondiaal Beleid van provincie Antwerpen.