Wegenwerken en omleidingen

Wegenwerken Gestelsesteenweg

Van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 oktober vinden er wegenwerken plaats ter hoogte van de Gestelsesteenweg. De werken vinden plaats op het grondgebied van Heist-op-den-Berg, maar hebben wel een grote impact op het verkeer dat via die weg van en naar Berlaar wil rijden.

Tijdens de werkuren (van 7 tot 17 uur) kan het verkeer in beide richtingen door, maar kunnen de werken voor vertragingen zorgen. In de werfzone, van de Hullebrug tot aan de grens met Berlaar, wordt namelijk telkens één rijstrook afgesloten ter hoogte van de werken. Het verkeer wordt afwisselend doorgelaten. 

Buiten de werkuren is de hinder minimaal en zou het verkeer normaal moeten kunnen rijden.

Smidstraat

Van maandag 31 juli tot maandag 25 september vinden er werken plaats in de Smidstraat, tussen het kruispunt met de Meistraat en de Markt. Het voet- en fietspad wordt er vernieuwd. Om de werken veilig en efficiënt te laten verlopen, wordt de rijbaan elke werkdag tussen 6 uur 's ochtends en 18 uur 's avonds afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er geldt ook een parkeerverbod langs beide zijden van de weg.

Plaatselijk verkeer blijft toegestaan tussen 18 uur 's avonds en 6 uur 's morgens. De handelaars blijven bereikbaar. Vanaf woensdag 23 augustus verhuist (een gedeelte van) de wekelijkse markt tijdelijk naar het Walter Luytenplein.

UPDATE (22/09): Door onvoorziene omstandigheden wordt de duur van de werken verlengd tot maandag 30 oktober 2017.


Fietspad Kesselsteenweg - Berlaarsesteenweg

Op woensdag 2 augustus starten de werken aan het fietspad Kesselsteenweg - Berlaarsesteenweg. Er wordt gewerkt vanaf het kruispunt met de Nieuwe Bevelsesteenweg in Kessel tot en met de Legrellestraat in het centrum van Berlaar. Achter de baangracht wordt er dan een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Het project wordt uitgevoerd met subsidies van de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. 

Tijdens de werken wordt de rijbaan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door. Herberg De Boekt, het waterzuiveringsstation en de visvijver blijven tijdens de werken bereikbaar.

De exacte duurtijd van de werken is afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden, maar hou rekening met ongeveer een kalenderjaar. Er is een omleiding voorzien via Bevel en Lier.

Stand van zaken (update: 21/09/2017)

In de eerste fase zijn de nutsmaatschappijen gestart. Zij voeren aan de kant van Kessel werken uit. De nutsleidingen zijn momenteel aangelegd, alleen de overkoppelingen moeten nog gebeuren.

De aannemer zal de komende dagen en weken bomen rooien en grondwerken buiten de woonzone uitvoeren. Na al die voorbereidingen kunnen de effectieve werken aan het fietspad volledig starten.