Zomerschilderdagen: schilderen in openlucht op mooie plekjes in de regio

Tijdens de Zomerschilderdagen krijgen kunstenaars elke dinsdag van juli en augustus de kans om op een mooie, Kempense locatie aan het werk te gaan. Tekenen, aquarelleren of schilderen met olieverf, het kan allemaal. Wie schilderen niet in de vingers heeft, kan ook gewoon een kijkje komen nemen naar het aanwezige talent en de prachtige locatie van die dag.

Tijdens de zomerschilderdagen worden er geen lessen gegeven, waardoor een heel ontspannen sfeer ontstaat die de interactie tussen de kunstenaars bevordert. Als je als kunstenaar inschrijft, kan je de hele zomer komen wanneer je tijd en zin hebt. Elk jaar schrijven er ruim 100 kunstenaars in en op zonnige dagen zijn er vaak meer dan 50 zomerschilders tegelijk aan het werk.

Kijken kan ook!

Tijdens de zomerschilderdagen zijn ook bezoekers van harte welkom. Je ontdekt schitterende locaties in de regio, geniet van de mooie kunstwerken en veel kunstenaars geven ook graag een woordje uitleg over hun werk.

Zomerschilderdag in Hof van de Pastoor

In Berlaar kan je op dinsdag 30 juli van 10 tot 17 uur terecht in Hof van de Pastoor in Berlaar-Heikant. Je vindt dit openbare park ter hoogte van Heistsebaan 34 tot 44.

Info en inschrijven

Bel naar de dienst Toerisme van Heist-op-den-Berg op het nummer 015 25 15 82, of mail naar toerisme@heist-op-den-berg.be.

Gepubliceerd op 14/06/2024