Nieuws - meest recent

De gemeentelijke diensten zijn gesloten op maandag 1 april 2024.

Maak een afspraak!

Onze diensten werken uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan via het afsprakenloket. Let op: je moet je afspraak minstens drie werkdagen vooraf aanvragen.

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 doen we opnieuw mee met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Daarbij breken steden en gemeenten zoveel mogelijk tegels uit en vullen de vrijgekomen ruimte met groen. Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier!

Jean Stroobants, één van de drijvende krachten van Karateclub Berlaar, mocht op vrijdag 22 maart de Berlaarse Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen. Jean ontvangt de trofee voor zijn jarenlange inzet voor de karatesport en sport in het algemeen.

Naar goede jaarlijkse gewoonte zette de Berlaarse sportraad tijdens de kampioenenhulde de beste sportieve prestaties van het voorbije jaar in de kijker. Op het einde van de avond werd bekend gemaakt wie de Trofee voor Sportverdienste in ontvangst mocht nemen.

Tijdens het weekend van 23 en 24 maart, op woensdag 27 maart en tijdens het verlengd weekend van 30 maart tot en met 1 april voeren de boswachters en natuurinspecteurs extra controles uit. Wie zijn hond niet aangelijnd heeft, wordt gesanctioneerd en krijgt een boete. Hondeneigenaars die, zoals het hoort, hun hond wel aan de leiband houden, worden beloond.

De gloednieuwe KMO-zone De Hutten langs de Aarschotsebaan (N10) in Berlaar krijgt verder vorm. Tijdens een informatieavond op dinsdag 30 april willen het lokaal bestuur en ontwikkelaar IGEMO geïnteresseerde ondernemers informeren en de mogelijkheid bieden zich kandidaat te stellen voor een plek dat volop rekening houdt met uitdagingen rond duurzaamheid en mobiliteit. Kortom, een KMO-zone én ondernemers klaar voor een mooie toekomst.

BEKENDMAKING VAN EEN CONFORMITEITSATTEST VAN EEN BODEMSANERINGSPROJECT
(Art. 88 §2 van het besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van het Vlaams reglement betreffende de bodemsanering en de bodembescherming)

De seniorenraad en de dienst Vrije Tijd organiseren elk jaar een daguitstap. De Berlaarse 55-plussers trekken dan naar culturele of historische stad en kunnen gedurende een hele dag deelnemen aan stadswandelingen of museumbezoeken.

Daguitstap naar Baarle Hertog/Nassau en Breda voor Berlaarse 55-plussers donderdag 23 mei 2024 en dinsdag 28 mei 2024

vertrek: 7.30 uur stipt     aankomst: rond 20.30 uur 

Als je als Berlaarse zelfstandige of vereniging overweegt om (opnieuw) deel te nemen aan het Avondfeest, noteer je zaterdag 29 juni alvast best in je agenda!

In maart starten de inschrijvingen voor het Berlaarse Avondfeest. Dat staat dit jaar op zaterdag 29 juni op het programma. Verenigingen en handelaars kunnen hun voorbereidingen al treffen en kunnen inschrijven via onderstaande link.

Gedurende de hele maand april zetten we onze wekelijkse woensdagmarkt in de kijker en steunen we onze marktkramers extra hard door enkele leuke acties te organiseren.

Winkel op de markt en maak kans op mooie prijzen!

Ga je tussen 1 en 30 april naar de markt en doe je een aankoop bij één van onze marktkramers? Goede timing, want dan vieren we ‘Maand van de Markt’ ! Wanneer je een aankoop doet bij één van de deelnemende kramen krijg je een kraslot waarmee je kans maakt op een gemeentelijke of provinciale prijs.