Opwaardering park Berlaarhof: tweede toegang en vijver in ere hersteld

Stichting Kempens Landschap start met de volgende fase van de opwaardering van het park Berlaarhof. Eind augustus vindt er een slibruiming plaats, dat is nodig om verzanding van de vijver tegen te gaan. Ook de brug die de geplande nieuwe doorgang van het park met de Pastorijstraat verbindt wordt vernieuwd.

De slibruiming aan de vijver maakt hem weer open en gaat verzanding tegen. Door de oever van de vijver af te schuinen, ontstaat een geleidelijke overgang tussen land en water. Dat bevordert de groei van verschillende plantensoorten en maakt de vijver toegankelijker voor dieren die langs de oever leven. Met de werken creëren we dus meer kansen voor een betere biodiversiteit in onze gemeente.

          
©Stichting Kempens Landschap

Ook de toegang naar het park wordt aangepakt. Naast de hoofdingang komt er nog een tweede ingang naast de pastorij. Daar ligt nu een wandelpad, maar dat is volledig dichtgegroeid en in onbruik geraakt. Het sluit aan op een bruggetje dat nu toegang geeft tot een privégedeelte van het park. Het pad wordt weer vrijgemaakt en de brug wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Dat zal wat verderop komen te liggen zodat het aansluit op het publieke deel van het park.

Werken starten op 24 augustus

Op woensdag 24 augustus gaan de werken van start. Het park bezoeken blijft mogelijk, maar wandelaars en verkeer in de Pastorijstraat kunnen mogelijk hinder ondervinden van het werfverkeer. Het slib wordt namelijk afgevoerd via de toegangsweg van het park die uitgeeft op de Pastorijstraat.

Hierdoor verdwijnt ook Vila Ice even van haar vaste plek aan de ingang van het park, er zijn dan even geen ijsjes te verkrijgen tot het einde van de werken. Die zullen ongeveer een week in beslag nemen en worden verwacht om voor 1 september afgerond te zijn. De nieuwe brug zal binnen enkele weken worden geplaatst, voor die plaatsing wordt geen hinder voor de Pastorijstraat verwacht.

Zie ook

Gepubliceerd op 23/08/2022