Nieuws - meest bediscussieerd

Om een zo goed mogelijke dienstverlening te kunnen bieden, zal IVAREM de ophaalrondes in 2018 in alle gemeenten herschikken.

Voor de inwoners van Berlaar betekent dit dat ze vanaf 2018 hun afval niet meer op dinsdag, maar op donderdag kunnen buiten plaatsen. Bekijk zeker goed de afvalkalender die in de loop van december in de brievenbus valt. Je vindt de kalender ook op www.ivarem.be/ophaalkalender.

Ook tijdens de paasvakantie van 3 tot en met 17 april vindt de wekelijkse markt elke woensdag plaats van 8 tot 12 uur.

Op woensdag 5 april brengt de paashaas bovendien een bezoekje aan onze markt. Tussen 9 en 12 uur deelt hij lekkere paaseitjes uit aan jong en oud!

Op 4 oktober verliep de afvalinzameling in Berlaar-Heikant net iets anders. IVAREM maakte er voor het eerst gebruik van een nieuwe inzamelwagen met zijlader. Meteen een Vlaamse primeur voor Heikant, want Berlaar is de allereerste gemeente waar deze wagen wordt ingezet.

De zijlader wordt al enige tijd gebruikt in Nederland en Duitsland, maar was nog onbekend in Vlaanderen. IVAREM brengt hier nu verandering in.

Op woensdag 27 december brengt de Kerstman een bezoekje aan de wekelijkse woensdagmarkt. En hij brengt voor alle aanwezige kinderen een leuk cadeautje mee!

De dienst Lokale Economie voorziet die dag ook een kerstkraampje op de markt, waar marktbezoekers jenever, warme chocomelk, cava en iets om te knabbelen kunnen krijgen.

Het markttrammetje vervoert de bezoekers tussen het gedeelte op het Walter Luytenplein en het gedeelte op de Markt.

Ook Speelplein Kriebels is deze zomer weer open. Vanaf 3 juli staat er een enthousiaste bende monitoren klaar om je kind een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Alle kinderen van 5 tot 16 jaar zijn welkom. Inschrijven kan elke dag van de zomervakantie vanaf 8.30 uur. Het speelplein blijft open tot 17 uur. Voor en na het speelplein kan je bij BKO Roefels terecht.

1111

Op vrijdag 11 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. In de kapel van het klooster in het centrum van Berlaar wordt daarom een plechtige eucharistieviering opgedragen aan Wapenstilstand. De viering start om 10 uur en iedereen is welkom.

De Berlaarse fanfares maken er met een muzikaal intermezzo een unieke viering van. Aansluitend wordt er in optocht naar het monument van de gesneuvelden op de Markt gegaan.


Dag van de Dynastie

Met de officiële inwijding van een geboorteboom in het parkje ‘Den Hulst’ heet het gemeentebestuur alle Berlaarse kinderen die in 2016 het levenslicht zagen van harte welkom in de gemeente. De jaarboom werd op zondag 11 juni  om 10.30 uur voorgesteld in het geboorteparkje.

De winter is hét seizoen bij uitstek om je wandelschoenen aan te trekken. Heerlijk genieten van de knisperige koude en onderweg of achteraf weer zalig opwarmen met een glaasje of wat lekkers.

Ook in de winter van 2016-2017 zijn er speciaal voor jou elf winterwandelingen uitgestippeld. Ontdek ze in de brochure en ga samen met vrienden en familie te voet op ontdekkingstocht door de deelnemende gemeenten!

Op zondag 17 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden voor de 35ste keer de Dag van de Landbouw. Tientallen bedrijfsleiders laten je dan, samen met hun familie, kennis maken met hun werk en producten. In Berlaar kan je terecht bij het melkveebedrijf van Marc Busschots.

Het bedrijf

Het melkveebedrijf van Marc Busschots in de Kijfbossen is al aan zijn derde generatie toe. Marc zet

Op woensdag 7 juni werd in het gemeentehuis het charter voor het tweede buurtinformatienetwerk in Berlaar, 'Berlaar Station', ondertekend. Het charter werd ondertekend door burgemeester Walter Horemans, hoofdcommissaris Jan Van Asch, de BIN-coördinator Harry Logman en de gemandateerde politiebeambte.

Horen, zien en melden