In het spoor van Vos

Elke streek heeft zijn volksverhalen, doorverteld van generatie op generatie. Kempens Karakter bundelde vorig jaar 12 van deze verhalen in Van horen zeggen, een fantastisch en puur Kempens kinderverhalenboek. De verhalen zijn van de pen van de gerenommeerde jeugdauteur Geert De Kockere en geïllustreerd door Johan Devrome. In de verhalen ontmoet het hoofdpersonage Vos Kempense dieren van diverse pluimage.

Deze zomer neemt Vos je mee op pad.  In de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar kan je wandelen in het thema van het kinderboek. Onderweg ontmoet je vertellers die de kleurrijke verhalen en personages uit het boek op je los laten.

Deelnemen kost 2 euro, hapje en drankje inbegrepen. Elke wandeling is ongeveer 5 km lang. Alle wandelingen starten in de namiddag, tenzij anders vermeld. Kijk op de gemeentelijke websites voor de juiste uren. In Berlaar vindt de wandeling plaats op zondag 8 oktober. We vertrekken tussen 14 en 16 uur aan het geboortebos (hoek Legrellestraat en Gestel, t.h.v. Bloemen Mariën).

Meer info of een brochure kan je opvragen via 014 21 97 00 of info@kempenskarakter.be.

Gepubliceerd op 10/08/2017