'Hof van de pastoor' is nu openbaar park

Het lokaal bestuur sloot in het voorjaar van 2022 een overeenkomst af met de kerkfabriek Sint-Rumoldus over het parkgebied achter de kerk in Berlaar-Heikant. Op die locatie stonden vroeger onder meer de oude lokalen van de meisjeschiro. Het bestuur stelt deze tuin nu open als openbaar park.

‘Den hof van de pastoor’ is een groengebied achter de Sint-Rumolduskerk in Heikant. Oorspronkelijk stonden er in deze tuin ook enkele lokalen die jarenlang gebruikt werden door de meisjeschiro en later ook de Heikantse Bierliefhebbers. Omdat deze locatie een rustige, groene long in het centrum van Heikant kan vormen, besloten de kerkfabriek en het lokaal bestuur om de tuin voortaan in te richten als openbaar park. Nadat hiervoor een overeenkomst afgesloten werd, gingen de werknemers van het lokaal bestuur aan de slag om het park in orde te brengen.

 

Vanaf juli 2023 kan je op deze nieuwe oase van rust terecht. De komende jaren zal het park verder uitgebreid worden met bijkomende zitbanken, vogelkastjes, insectenhotels, … Op die manier wordt het een warme ontmoetingsplaats, waar de inwoners van Heikant tijd kunnen maken voor zichzelf.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 21/06/2023