Nieuws - meest recent

De Berlaarse kerkhoven kennen dit jaar geen sluitingsdag meer. De vorige jaren gebeurde dat om nog een laatste keer alles in orde te brengen voor Allerheiligen.

Dit jaar blijven de kerkhoven doorlopend open, elke dag van 8 tot 17 uur. Je mag het kerkhof niet betreden met de fiets of de wagen en ook het gebruik van pesticiden of andere chemische producten zoals javel is niet toegelaten.

Tijdens de werken in de Smidstraat wordt de wekelijkse markt deels verplaatst naar het Walter Luytenplein. Handelaars in de Smidstraat blijven bereikbaar.

Nog zeker tot en met 8 november zal de markt naar deze alternatieve locatie verplaatst worden.

Op de schoolterreinen van het Heilig Hart van Maria in de Sollevelden werd op dinsdag 26 september om 8.30 uur het startschot gegeven van de jaarlijkse scholenveldloop. Dat zijn enkele spannende loopwedstrijden, georganiseerd door de sportdienst, de sportraad, AC Lierse en het Heilig Hart van Maria.

Naar goede gewoonte organiseren de gemeente en de milieuraad opnieuw de actie Behaag het Landschap. Dit jaar staan hagen en houtkanten in de kijker.

Momenteel zijn de gemeenten Berlaar en Nijlen op zoek naar volwassenen die zich willen engageren om de taak van gemachtigd opzichter op zich te nemen. Gemachtigd opzichters zijn echte verkeershelden, die zich op vaste dagen, en bij voorkeur minstens éénmaal per week, engageren om kinderen veilig te laten oversteken op gevaarlijke plaatsen. Dankzij hen kunnen onze kinderen veilig van en naar school stappen of trappen, en dat elke dag opnieuw.

Wie is geschikt?

Om gemachtigd opzichter te worden moet je aan onderstaande voorwaarden voldoen:

Voor de compostmeesters lijkt het nog alsof het gisteren was, toch is het alweer van april geleden dat ze met hun hakselaars in de straten te zien en te horen waren. In oktober kan je de takkenscharen en boomzagen weer bovenhalen om je tuin klaar te maken voor de winter.

Het OCMW van Berlaar zoekt een woning in Berlaar om te huren voor de opvang van asielzoekers.

Je sluit een huurcontract af met het OCMW en je kan rekenen op een stipte betaling. Wij rekenen dan op een democratische huurprijs.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan zeker contact op met de sociale dienst van het OCMW Berlaar.

 

Meer info?

OCMW Berlaar

Zomerstraat 22

2590 Berlaar

Tel: 03 482 49 29

Sociaal Huis Berlaar

De jaarlijkse verwendag is de dag waarop de Berlaarse bibliotheek de bezoekers extra in de bloemetjes zet voor hun trouwe bibliotheekbezoeken doorheen het ganse jaar. Het is ook een goed moment voor nieuwe bezoekers om voor het eerst met de bibliotheek kennis te maken.

De bib trakteert namelijk met lekkere koffiekoeken en een lekker kopje koffie. Het team van Bibliotheek Berlaar verwacht jullie!

Zaterdag 14 oktober 2017, van 9.30 tot 12 uur.

Iedereen is van harte welkom!

Op zaterdag 14 oktober wordt het ’s avonds in onze gemeente wat donkerder. Op initiatief van Bond Beter Leefmilieu, vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde doven we die avond namelijk de lichten voor de Nacht van de Duisternis. Zo zetten we mee de impact van lichtvervuiling in de kijker.

Een volledig omgetoverde Sporthal vormde dit jaar opnieuw het toneel voor het jaarlijkse senioren- en vrijwilligersfeest. Op vrijdag 22 september genoten de Berlaarse 55-plussers van optredens van Ronny Lee, Marie Dillen, Marc & Leo en Marc & Lea. Het werd een afwisselende show met veel muziek en leuke grapjes.

's Middags werden er frikadellen met krieken geserveerd, in de namiddag was er een koffietafel met taart of fruitsla.