Nieuws - meest recent

De Vlaamse Overheid erkende Gestel officieel als stiltegebied. Stiltegebieden zijn unieke gebieden waar de nood tot bescherming voortvloeit uit de eigenschappen stilte en rust. Stilte betekent dan niet de totale afwezigheid van geluid, maar wel een aangenaam geheel van geluiden die niet storen en waar je tot rust kan komen.

De erkenning tot stiltegebied houdt in dat het gemeentebestuur van Berlaar voortaan steeds rekening zal moeten houden met de stiltekwaliteit in het gebied. Gestel is het negende stiltegebied in Vlaanderen.

Op woensdag 29 november kwam Sinterklaas langs in Berlaar. Alle kinderen tussen 3 en 10 jaar werden in de namiddag getrakteerd op de voorstelling BabyPiet.

Aansluitend mochten alle kinderen met de Sint op de foto en kregen ze nog een duurzaam en lekker pakketje mee naar huis.

0712

Eenzaamheid is niet alleen een probleem bij ouderen, maar ook bij jongeren. Op vraag van de Berlaarse Welzijnsraad geeft professor Luc Goossens (faculteit Psychologie & Pedagogische Wetenschappen KU Leuven) daarom op donderdag 7 december een lezing rond dit thema voor ouders, trainers, leerkrachten en iedereen die in contact komt met jongeren.

Wanneer? Donderdag 7 december om 19.30 uur

Waar? Heilig Hart van Maria, Sollevelden 3A

Op woensdag 27 december brengt de Kerstman een bezoekje aan de wekelijkse woensdagmarkt. En hij brengt voor alle aanwezige kinderen een leuk cadeautje mee!

De dienst Lokale Economie voorziet die dag ook een kerstkraampje op de markt, waar marktbezoekers jenever, warme chocomelk, cava en iets om te knabbelen kunnen krijgen.

Het markttrammetje vervoert de bezoekers tussen het gedeelte op het Walter Luytenplein en het gedeelte op de Markt.

De gemeentelijke diensten, de bibliotheek en het Sociaal Huis zijn gesloten op:

- maandag 25 december (Kerstmis)

- dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag)

- maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag)

- dinsdag 2 januari (Tweede Nieuwjaarsdag)

Buitenschoolse kinderopvang Roefels is gesloten van maandag 25 december tot en met dinsdag 2 januari.

Kerstvakantie

De screeningsnota in verband met het al dan niet opmaken van een plan-MER voor de opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'KMO-zone De Hutten - herneming bis' en de beslissing van 12 oktober 2017 daarover kunnen geraadpleegd worden in de dossierdatabank op www.mervlaanderen.be en in het gemeentehuis van Berlaar.

 

Rond de feestdagen maak je jouw huis gezellig met een kerstboom, versieringen en kaarsjes. En tussen oud en nieuw steek je misschien graag vuurwerk af om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Helaas gebeuren er jaarlijks kleine en grote ongevallen rond de feestdagen. Onvoorzichtigheid met kerstbomen, kaarsen, versiering of vuurwerk is vaak de oorzaak.

Laat brand geen domper zijn op de feestvreugde en volg de tips van Hulpverleningszone Rivierenland!

Brandveilige kerstboom

2212

Om Berlaar nog wat bruisender te maken en om onze handelaars, verenigingen en scholen in de kijker te plaatsen, organiseert de dienst Lokale Economie, na een succesvolle eerste editie, op 22 december opnieuw een kerstshopping met kerstmarkt op en rond het dorpsplein in Berlaar.

Op woensdag 15 en 22 november 2017 zal er tussen de twee delen van de wekelijkse markt (Walter Luytenplein en Markt) een trammetje voorzien worden om de bezoekers te vervoeren van het ene stuk naar het andere. Dit trammetje rijdt gedurende de hele ochtend (9 tot 12 uur) over en weer en staat gratis ter beschikking van de marktbezoekers.

Hulpverleningszone Rivierenland verzorgt niet alleen de brandbestrijding en hulpverlening binnen onze gemeente. De zone zet zich namelijk ook in voor de brandveiligheid van handelszaken en gebouwen die bezoekers ontvangen.  

Daarom werkte de preventiedienst van de hulpverleningszone een uniform en geactualiseerd reglement uit voor alle publiek toegankelijke gebouwen. Deze geactualiseerde voorschriften gelden vanaf 1 januari 2018.