Daguitstap voor 55-plussers

De seniorenraad en de dienst Vrije Tijd organiseren elk jaar een daguitstap. De Berlaarse 55-plussers trekken dan naar culturele of historische stad en kunnen gedurende een hele dag deelnemen aan stadswandelingen of museumbezoeken.

Daguitstap naar Baarle Hertog/Nassau en Breda voor Berlaarse 55-plussers donderdag 23 mei 2024 en dinsdag 28 mei 2024

vertrek: 7.30 uur stipt     aankomst: rond 20.30 uur 

Dit jaar organiseert de gemeente de daguitstap weer 2 keer.  Zowel op donderdag 23 als op dinsdag 28 mei trekken we telkens met 3 bussen naar Baarle Hertog/Nassau en Breda. Je moet dus kiezen welke dag je inschrijft.

We bieden hetzelfde programma aan voor alle deelnemers.  Je schrijft in voor de heen- en terugreis, drie maaltijden en twee gegidste rondleidingen.  In de voormiddag bezoeken we de enclavegemeente Baarle die zowel op Nederlands als Belgisch grondgebied ligt.  In de namiddag trekken we naar Breda waar je – indien gewenst –kan deelnemen aan een gegidste stadwandeling.  Wie hier geen interesse voor heeft is in de namiddag vrij in Breda.

Omdat we een goede inschatting willen maken van het aantal mensen dat in de namiddag mee wil met de stadswandeling moet je dat aanduiden bij je inschrijving.   

De maaltijden nuttigen we in Restaurant Den Engel.

  • ’s Morgens: koffie met een appelflap;
  • ’s Middags:
    • carpaccio met pijnboompitjes, spekjes en truffelmayonaise, stokbrood en kruidenboter
    • kipschnitzel met champignonroomsaus, aardappelkroketjes, frietjes, warme groenten en salade
    • panna cotta met rood fruitcoulis 
  • ’s Avonds: We sluiten de dag af met een kop verse groentesoep, rijkelijk belegde broodjes met diverse snijwaren en kaas (mix van harde en zachte broodjes), koffie of thee.

De prijs wordt bepaald op basis van de woonplaats:

 

KORTING*

55-plussers die in Berlaar wonen:

40 euro

50%

55-plussers die behoren tot kerkelijk Heikant en hoofdlid zijn van een erkende Berlaarse seniorenbond

50 euro

50%

55-plussers die niet behoren tot het grondgebied Berlaar of tot kerkelijk Heikant

70 euro

nvt

Opstapplaatsen: Kardinaal Cardijnplein, Gemeentehuis, kerk Station (Berkenhof)

Inschrijven

Inschrijven en betalen kan vanaf dinsdag 19 maart tot uiterlijk vrijdag 26 april 2024 aan het onthaal in het gemeentehuis. Mensen die in dezelfde bus willen zitten, moeten samen inschrijven.  Opgelet: wacht niet tot de laatste dag om in te schrijven, want het aantal plaatsen is beperkt! Als de bus vol zit, kan er niet meer ingeschreven worden.

*Korting: Inwoners uit Berlaar of inwoners van Kerkelijk Heikant, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming via het ziekenfonds krijgen korting en betalen de helft van de prijs. Om te bewijzen dat je recht hebt op deze korting moet je op het inschrijvings-formulier jouw klevertje van het ziekenfonds kleven.  

Online inschrijven

Je kan ook Online inschrijven en betalen (met korting kan je enkel inschrijven aan het onthaal).

Te doorlopen stappen:

  1. Surf naar www.berlaar.be/inschrijven
  2. Maak een account aan, dat kan een gezinsaccount zijn waarbij je uw partner eveneens toevoegt.  Een account aanmaken doe je best voor de start van de inschrijvingen.  Het kan al vanaf nu.
  3. Schrijf in vanaf dinsdag 19 maart, 9 uur. 

Zorg ervoor dat je inschrijft voor de juiste dag, de juiste opstapplek en dat je aanduidt of je mee doet aan de rondleiding in Breda.

 

Gepubliceerd op 08/03/2024