Computerlessen in de Berlaarse bib

In juni maakt de Berlaarse bibliotheek je weer wegwijs in de wondere wereld van computers en besturingssystemen. Je kan een basiscursus volgen, lessen volgen om Windows 10 onder de knie te krijgen of kennis maken met e-books en e-readers.

De computer bijt niet

Deze cursus is geschikt voor de absolute beginner die wil leren werken met een computer. Met veel oefeningen maak je kennis met de basishandelingen: de muis, het toetsenbord, eenvoudige teksten typen, fouten verbeteren, documenten opslaan en weer openen, kopiƫren, verplaatsen, verwijderen, werken met cd, dvd en usb-stick. Je maakt ook kort kennis met het internet en e-mail.

Het aantal computers is beperkt: snel inschrijven is de boodschap!

Data: 12, 13, 14, 15 en 16 juni telkens van 13 tot 16 uur
Prijs: 55 euro voor 5 sessies

Werken met Windows 10

Wanneer je aan de slag gaat met Windows 10 merk je dat de overstap niet vanzelfsprekend is. Het nieuwste besturingssysteem heeft veel vertrouwde onderdelen, maar ook een aantal zaken die extra aandacht verdienen. Het startmenu is anders en ook de apps en startschermen zijn veranderd. Om deze cursus te kunnen volgen, ben je best reeds vertrouwd met de basishandelingen op een computer en gebruik je regelmatig je toetsenbord en muis.

Data: 13 en 15 juni telkens van 9.30 tot 12.30 uur
Prijs: 22 euro

Digitaal lezen, ook iets voor jou?

Digitaal lezen begint eindelijk door te breken in Vlaanderen. Steeds meer pendelaars op trein en bus lezen op een tablet of e-reader. Boekhandels brengen hun eigen e-readers op de markt. En heel wat Vlaamse bibliotheken bieden e-boeken en/of Fundels (digitale prentenboeken) aan op tablets en smartphones. We bekijken het aanbod van digitale kranten, tijdschriften en (kinder)boeken en de diverse toestellen waarmee je elektronisch kan lezen. We gaan dieper in op de verschillen tussen de diverse toestellen op de markt. We bekijken de vele voordelen van digitaal lezen en leren hoe je een e-boek of een digitale krant of tijdschrift koopt/leent en leest.

Via projecten zoals DBNL en Project Gutenberg vinden we onze weg naar duizenden gratis e-boeken. Achteraf krijg je ook de mogelijkheid om enkele e-readers en tablets uit te proberen. Heb je zelf al een e-reader, tablet of smartphone? Breng deze dan mee en je krijgt extra informatie over hoe je met jouw specifiek toestel digitaal kan lezen.

Datum: 16 juni van 10 tot 12 uur
Prijs: 11 euro

De cursussen vinden plaats in de bibliotheek (Dorpsstraat 84), inschrijven kan via www.vormingplus-regiomechelen.be of 015 44 41 00.

Gepubliceerd op 08/05/2017