Berlaarse scholieren werken rond sociale media en verkeersveiligheid

Berlaarse scholieren werken rond sociale media en verkeersveiligheid

Met de interactieve schoolvoorstelling ‘Respect4you’ over het gebruik van sociale media en de verkeersvoorstelling ‘Een fractie van een seconde’ organiseren het Heilig Hart van Maria en het lokaal bestuur van Berlaar de komende weken enkele actuele infosessies voor de leerlingen van het secundair onderwijs. Op die manier krijgen ze de nodige handvaten aangereikt om zich ook buiten de schooluren op een veilige manier te kunnen ontwikkelen.

De voorstellingen kaderen in het Flankerend Onderwijsbeleid van het lokaal bestuur. Daarmee maakt het bestuur middelen vrij om onderwijsondersteunende initiatieven mogelijk te maken. De ondersteuning wordt in samenspraak met de Berlaarse secundaire school, het Heilig Hart van Maria, voorzien. Op die manier kunnen de initiatieven goed afgestemd worden op de noden van onze tieners.

Dit najaar staan er voor de tieners twee infosessies op het programma. De leerlingen van de bovenbouw werken rond verkeersveiligheid en volgen op vrijdag 29 september de voorstelling ‘Een fractie van een seconde’ in CC Zwanenberg in Heist-op-den-Berg. De meeste van de leerlingen komen met de fiets naar school. Honderden leerlingen bewegen zich daardoor dag in dag uit in het verkeer en zijn zich niet altijd bewust van de gevaren. Deze voorstelling van een voormalig verpleegkundige en een verkeersslachtoffer speelt op een energieke manier op dat thema in. Om het belang van verkeersveiligheid nog beter te benadrukken vertrok de school in groep met de fiets naar de voorstelling.

Voor de leerlingen van de middenschool volgt er op woensdag 4 oktober een interactieve sessie over het gebruik van sociale media. Cyberpesten blijft actueel. Vaak kunnen de jongere leerlingen de impact van hun daden nog niet correct inschatten. De voorstelling ‘Respect4you’ heeft het daarom over (zelf)respect en sociale weerbaarheid tegen de achtergrond van sociale media. Ze past dan ook perfect binnen het streven van de school naar een positief leef- en leerklimaat.

De voorstellingen en de organisatie worden mogelijk gemaakt met budget van het lokaal bestuur via het Flankerend Onderwijsbeleid.

Gepubliceerd op 29/09/2023