Nieuws - meest recent

Het OCMW van Berlaar zoekt een woning in Berlaar om te huren voor de opvang van asielzoekers.

Je sluit een huurcontract af met het OCMW en je kan rekenen op een stipte betaling. Wij rekenen dan op een democratische huurprijs.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan zeker contact op met de sociale dienst van het OCMW Berlaar.

 

Meer info?

OCMW Berlaar

Zomerstraat 22

2590 Berlaar

Tel: 03 482 49 29

Sociaal Huis Berlaar

In evenwicht zijn met jezelf, je werk en je gezin. Een hele uitdaging voor de ouders van vandaag! 'Te druk', 'te veel', 'te weinig', ... Herken je jezelf in deze uitspraken?

Tijdens deze infosessie gaat An Coetsiers, kinderpsycholoog en gedragstherapeut, samen met jou op zoek naar persoonlijke waarden en doelen. Je krijgt een aantal concrete tips aangereikt die je op weg helpen bij de zoektocht naar evenwicht binnen je gezin.

Elke derde zaterdag van de maand (uitgezonderd feestdagen) staat er in de Berlaarse bib een praatcafé voor anderstaligen en Nederlandstaligen op het programma. Het is een ideale activiteit voor anderstaligen om in een gezellige, ongedwongen sfeer Nederlands te oefenen.

Wie deel wil nemen aan het praatcafé is van harte welkom in de bibliotheek van Berlaar (Dorpsstraat 84). Je kan er terecht van 10 tot 12 uur. De deelname is gratis. 

 

Eerstvolgende edities van het praatcafé:

- Zaterdag 21 oktober 2017

- Zaterdag 25 november 2017

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker is ondertussen stevig ingeburgerd. Ook de 23ste editie wordt vast een schot in de roos. Op 13, 14, 15 en 16 september zullen duizenden vrijwilligers doorheen heel Vlaanderen azalea’s te koop aanbieden aan 7 euro.

Om tussen te komen in de extra kost voor het verwijderen van afval, voorziet het gemeentebestuur een toelage van 24 euro voor personen met een medische reden (incontinentie, stomapatiënten, nierdialyse thuis, mucoviscidosepatiënten, …) en voor onthaalouders of erkende opvanggezinnen. De toelage wordt voor het einde van het jaar overgeschreven op de DIFTAR-rekening van de betrokkene.

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, moet je evenwel aan bepaalde voorwaarden voldoen:

Wat?

De mantelzorgpremie van het OCMW is een financiële toelage voor personen die zorgen voor een inwonende hulpbehoevende.

De mantelzorgpremie voor de verzorging van één persoon bedraagt 35 euro per maand. Voor de verzorging van twee personen bedraagt deze premie 60 euro per maand.

 

Voor wie?

Voorwaarden:

-          De hulpbehoevende dient minstens 70 jaar oud te zijn.

-          De hulpbehoevende en de mantelzorger moeten officieel op hetzelfde adres wonen.

Elk jaar reikt onze gemeente de Steunprijs voor Ontwikkelingssamenwerking uit. De waarde van deze steunprijs bedraagt 400 euro. Iedereen van onze gemeente die aan een project voor ontwikkelingssamenwerking voor de derde of vierde wereld meewerkt of een project organiseert, kan zich kandidaat stellen.

Om in aanmerking te komen, moet je aan volgende voorwaarden voldoen:

a) De kandidatuur moet voor 31 augustus 2017 bij het gemeentebestuur worden ingediend.

Het is paasvakantie. De kindjes hebben geen school en willen iets leuk doen. Maar wat als je, omwille van financiële of bijzondere moeilijkheden, niet de mogelijkheid hebt om een uitstap of vakantie te plannen? Neem dan eens een kijkje bij Steunpunt Vakantieparticipatie!

Wat?

Wat?

De Minder Mobielen Centrale (MMC) zorgt voor vervoer van minder mobiele personen die:

-       zwaar ziek zijn of een handicap hebben;

-       geen gebruik kunnen maken van een eigen wagen of het openbaar vervoer;

-       beschikken over een beperkt inkomen (maximaal twee keer het leefloon).

 

Vrijwilligers vervoeren deze personen met hun eigen auto en ontvangen hiervoor een kilometervergoeding.

 

Wie?