Nieuws - meest recent

Op woensdag 29 november kwam Sinterklaas langs in Berlaar. Alle kinderen tussen 3 en 10 jaar werden in de namiddag getrakteerd op de voorstelling BabyPiet.

Aansluitend mochten alle kinderen met de Sint op de foto en kregen ze nog een duurzaam en lekker pakketje mee naar huis.

2911

Op woensdag 29 november komt Sinterklaas, samen met zijn helpers, opnieuw naar Berlaar. Kom je mee de verjaardag van de Sint vieren?

Alle kinderen tussen 3 en 10 jaar zijn van harte welkom in zaal Familia, Aarschotsebaan 105 in Berlaar-Heikant vanaf 13.30 uur.

Om 14 uur start de voorstelling Babypiet, die een klein uurtje zal duren.  Aansluitend mogen alle aanwezige kinderen een bezoekje brengen aan Sinterklaas en zijn helpers en wie weet krijgen ze ook wel een lekkernij mee naar huis! 

1612

Tijdens de kleuterinstuif wordt sporthal 't Stapveld elk jaar omgebouwd tot een heus speelparadijs. Alle kleuters van 2 tot en met 6 jaar kunnen er, samen met hun ouders, op ontdekkingsreis komen.

De ouders zijn verplicht om de sporthal blootsvoets of met sportschoeisel te betreden. De kleuters dragen best gymschoenen die makkelijk aan- en uitgaan.

 

Elke streek heeft zijn volksverhalen, doorverteld van generatie op generatie. Kempens Karakter bundelde vorig jaar 12 van deze verhalen in Van horen zeggen, een fantastisch en puur Kempens kinderverhalenboek. De verhalen zijn van de pen van de gerenommeerde jeugdauteur Geert De Kockere en geïllustreerd door Johan Devrome. In de verhalen ontmoet het hoofdpersonage Vos Kempense dieren van diverse pluimage.

Tijdens de herfstvakantie is de kinderopvang open van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november, behalve op woensdag 1 november. Zij werken een leuk speelaanbod uit voor groot en klein rond het thema ‘Op safari’.

Vanaf maandag 2 oktober kan je je kind online inschrijven voor kinderopvang in de herfstvakantie via http://roefels.berlaar.be/. Schrijf je kind tijdig in, want bij late inschrijvingen (bijvoorbeeld in de herfstvakantie zelf) kunnen we niet altijd een plaatsje garanderen.

 

Op vrijdag 20 oktober is het opnieuw Dag van de Jeugdbeweging. Heel jeugdbewegend Vlaanderen fietst, tramt, treint en bust dan in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en sjaaltjes door het land. In Berlaar biedt het gemeentebestuur de jongeren een gratis ontbijt aan.

Op de Dag van de Jeugdbeweging vieren we traditioneel het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240 000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Dan ben je bij de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans op de juiste plek. Ook zonder voorkennis of ervaring zijn kinderen ouder dan 6 jaar er van harte welkom.

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans is een open kunsthuis en kent een Berlaarse tak voor iedereen die goesting heeft in muziek. Wie zich aan een boeiend artistiek avontuur wil wagen, kan nog tot eind september inschrijven voor het schooljaar 2017-2018.

Op zaterdag 10 juni organiseerde de dienst Vrije Tijd van het gemeentebestuur opnieuw de jaarlijkse Roefeldag in Berlaar. Kinderen konden die dag bij 27 Berlaarse ondernemers proeven van het bedrijfsleven.

De etalage van een winkel inrichten, aan wagens sleutelen, een dagje bij de politie, … Op 10 juni kon het allemaal, want dan was het weer Roefeldag. Dat is een dag waarop kinderen tussen 6 en 12 jaar een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, verenigingen en instellingen én er zelf de handen uit de mouwen kunnen steken.

Ook Speelplein Kriebels is deze zomer weer open. Vanaf 3 juli staat er een enthousiaste bende monitoren klaar om je kind een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Alle kinderen van 5 tot 16 jaar zijn welkom. Inschrijven kan elke dag van de zomervakantie vanaf 8.30 uur. Het speelplein blijft open tot 17 uur. Voor en na het speelplein kan je bij BKO Roefels terecht.