Nieuws - meest recent

Berlaar is een bruisende gemeente, waar heel wat verenigingen en particulieren ervoor zorgen dat er regelmatig wat te beleven valt. Deze publieke activiteiten en evenementen vervullen een verbindende rol in onze gemeente en maken deel uit van het Berlaarse DNA. Maar … ze brengen ook een bepaalde milieudruk met zich mee. De Vlaamse regering heeft daarom een aantal wijzigingen rond cateringmateriaal vastgelegd.

De Berlaarse bibliotheek is op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers. Heb je een hart voor kinderen en interesse in kinderboeken? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

 

 

-        Vrijwilligers om voor te lezen

Wat?

30 minuten voorlezen aan kinderen tussen 3 en 6 jaar.

Wanneer?

Vanaf september 2022, telkens op zaterdag tussen 11 en 11.30 uur (maximaal 1 keer per maand en niet in juli en augustus).

Waar?

Vanaf oktober gaan de gemeentebesturen van Lier, Bonheiden, Duffel, Putte, Berlaar en Sint-Katelijne-Waver samenwerken op het vlak van hun openbare bibliotheken onder de noemer Regiobib Rivierenland – Een Sterk Verhaal.

Zo’n samenwerking biedt heel wat voordelen voor jou, als lid van één van de bibliotheken. Je bent nu meteen ook lid van de andere bibliotheken, zonder bijkomende administratie wanneer je de bib van een andere gemeente of stad binnenstapt. Regiobib werkt immers met één lenerskaart en één digitaal ledenbestand.