Nieuws - meest recent

De gemeentelijke diensten zijn gesloten op maandag 1 april 2024.

Maak een afspraak!

Onze diensten werken uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan via het afsprakenloket. Let op: je moet je afspraak minstens drie werkdagen vooraf aanvragen.

Tijdens het weekend van 23 en 24 maart, op woensdag 27 maart en tijdens het verlengd weekend van 30 maart tot en met 1 april voeren de boswachters en natuurinspecteurs extra controles uit. Wie zijn hond niet aangelijnd heeft, wordt gesanctioneerd en krijgt een boete. Hondeneigenaars die, zoals het hoort, hun hond wel aan de leiband houden, worden beloond.

De gloednieuwe KMO-zone De Hutten langs de Aarschotsebaan (N10) in Berlaar krijgt verder vorm. Tijdens een informatieavond op dinsdag 30 april willen het lokaal bestuur en ontwikkelaar IGEMO geïnteresseerde ondernemers informeren en de mogelijkheid bieden zich kandidaat te stellen voor een plek dat volop rekening houdt met uitdagingen rond duurzaamheid en mobiliteit. Kortom, een KMO-zone én ondernemers klaar voor een mooie toekomst.

De seniorenraad en de dienst Vrije Tijd organiseren elk jaar een daguitstap. De Berlaarse 55-plussers trekken dan naar culturele of historische stad en kunnen gedurende een hele dag deelnemen aan stadswandelingen of museumbezoeken.

Daguitstap naar Baarle Hertog/Nassau en Breda voor Berlaarse 55-plussers donderdag 23 mei 2024 en dinsdag 28 mei 2024

vertrek: 7.30 uur stipt     aankomst: rond 20.30 uur 

Als je als Berlaarse zelfstandige of vereniging overweegt om (opnieuw) deel te nemen aan het Avondfeest, noteer je zaterdag 29 juni alvast best in je agenda!

In maart starten de inschrijvingen voor het Berlaarse Avondfeest. Dat staat dit jaar op zaterdag 29 juni op het programma. Verenigingen en handelaars kunnen hun voorbereidingen al treffen en kunnen inschrijven via onderstaande link.

De Berlaarse afdeling van Podiumacademie Lier organiseert op zondag 3 maart opnieuw het jaarlijkse leerlingen- en leraarsconcert. Dit keer vormt onze prachtig gerestaureerde Sint-Pieterskerk het decor voor het optreden.

Op het programma prijken heel wat muzikanten die het beste van zichzelf zullen geven op het podium. Niet alleen leerlingen, maar ook leerkrachten zullen die dag hun kunnen tonen.

De toegang tot het optreden is gratis en inschrijven is niet nodig. Kom dus gerust een kijkje nemen! Het optreden gaat van start om 11 uur.

Heb je vragen over je gezondheid? Hulp nodig bij het nemen van je parameters? Of andere verpleegkundige vragen? In lokaal dienstencentrum Balderhuys staat een dynamisch team van ‘verpleegkundigen op rust’ voor je klaar!

Ben je actief op Facebook en heb je een aantal vragen rond veiligheid, privacy of beveiliging? Kom dan naar de gratis infoavond in de bibliotheek.

Om een goede bereikbaarheid te kunnen blijven garanderen, schakelt het lokaal bestuur in de loop van maart over naar een nieuwe telefooncentrale. Die centrale houdt onder meer rekening met nieuwe werkvormen.

Telefoon