Wegenwerken en omleidingen

Itegembaan

Vanaf maandag 31 juli vinden er werken plaats in de Itegembaan, tussen het kruispunt met de Hertstraat en het kruispunt met de Sollevelden. Het fietspad wordt er vernieuwd. Om de werken veilig en efficiënt te laten verlopen, wordt de rijbaan elke werkdag tussen 6 uur 's ochtends en 18 uur 's avonds afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Plaatselijk verkeer blijft toegestaan tussen 18 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends. De handelaars blijven bereikbaar. De werken duren tot vrijdag 25 augustus.

Smidstraat

Van maandag 31 juli tot maandag 25 september vinden er werken plaats in de Smidstraat, tussen het kruispunt met de Meistraat en de Markt. Het voet- en fietspad wordt er vernieuwd. Om de werken veilig en efficiënt te laten verlopen, wordt de rijbaan elke werkdag tussen 6 uur 's ochtends en 18 uur 's avonds afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er geldt ook een parkeerverbod langs beide zijden van de weg.

Plaatselijk verkeer blijft toegestaan tussen 18 uur 's avonds en 6 uur 's morgens. De handelaars blijven bereikbaar. Vanaf woensdag 23 augustus verhuist (een gedeelte van) de wekelijkse markt tijdelijk naar het Walter Luytenplein.

Fietspad Kesselsteenweg - Berlaarsesteenweg

Op woensdag 2 augustus starten de werken aan het fietspad Kesselsteenweg - Berlaarsesteenweg. Er wordt gewerkt vanaf het kruispunt met de Nieuwe Bevelsesteenweg in Kessel tot en met de Legrellestraat in het centrum van Berlaar. Achter de baangracht wordt er dan een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Het project wordt uitgevoerd met subsidies van de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. 

Tijdens de werken wordt de rijbaan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door. Herberg De Boekt, het waterzuiveringsstation en de visvijver blijven tijdens de werken bereikbaar.

De exacte duurtijd van de werken is afhankelijk van o.a. de weersomstandigheden, maar hou rekening met ongeveer een kalenderjaar. Er is een omleiding voorzien via Bevel en Lier.

Liersesteenweg - Hete Mosselfuif

Van vrijdag 11 augustus om 18 uur tot en met zaterdag 12 augustus om 8 uur wordt de Liersesteenweg tussen Bastijnstraat en Spreet afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Ronde van de Hei

- op maandag 14 augustus wordt de Melkouwensteenweg, tussen het kruispunt met de Heidestraat en de spoorwegovergang, van 18 tot 22 uur afgesloten in beide richtingen.

- op woensdag 16 augustus worden de Leemputten, vanaf het kruispunt met de Kegelstraat tot het kruispunt met de Houwstraat, en de Kegelstraat, vanaf het kruispunt met de Leemputten tot en met het kruispunt met de Kattegracht, van 18 tot 22 uur afgesloten voor het verkeer. Het Schuttershof wordt eveneens vanaf 18 uur afgesloten en blijft niet toegankelijk voor het verkeer tot 2 uur.

- op zaterdag 19 augustus wordt het Heikanthof, vanaf het kruispunt met de Kegelstraat, van 18 tot 22 uur afgesloten voor het verkeer.

Schoolstraat

Op zaterdag 26 augustus vindt er een buurtfeest plaats in de Schoolstraat. De rijbaan tussen het politiebureel en de Brassoi wordt daardoor tussen 12 uur en middernacht afgesloten voor alle verkeer. Het politiebureel en de Brassoi blijven evenwel bereikbaar. Er is een omleiding voorzien via de Itegembaan.

Sint-Rumoldusstraat

De verkeerssituatie in de Sint-Rumoldusstraat is vanaf maandag 24 april gewijzigd. In de Sint-Rumoldusstraat geldt, vanaf het kruispunt met de Aarschotsebaan tot aan het kruispunt met de Berkenstraat, voortaan éénrichtingsverkeer. Je kan vanaf de Aarschotsebaan wel nog in de Sint-Rumoldusstraat rijden, maar niet langer omgekeerd. Voor fietsers blijft de dubbelrichting behouden.

In het gedeelte van de Berkenstraat dat evenwijdig loopt met de Aarschotsebaan (vanaf het kruispunt met de Sint-Rumoldusstraat tot aan het volgende kruispunt) voeren we eveneens éénrichtingsverkeer in. De verplichte rijrichting loopt van de Berkenstraat richting Sint-Rumoldusstraat. Wie vanuit de Leemputten of de Sint-Rumoldusstraat naar de Aarschotsebaan wil rijden, wordt dus omgeleid via Leemputten - Houwstraat of Kegelstraat.

In het gedeelte van de Berkenstraat dat je vanaf de Aarschotsebaan kan inrijden, blijft tweerichtingsverkeer mogelijk. Ook in de Sint-Rumoldusstraat, vanaf het kruispunt met de Leemputten tot het kruispunt met de Berkenstraat, blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.

 

Markt 2
2590
Berlaar
03 410 19 00
Gesloten
09:00 - 12:15
Alles weergeven