Verblijf van ten hoogste drie maanden

Inwoners van een andere lidstaat van de Europese Unie moeten zich aanbieden bij het gemeentebestuur van de plaats waar ze logeren. Ze ontvangen dan een aankomstverklaring geldig voor ten hoogste drie maanden, tenzij het visum een kortere duur bepaalt of er uitdrukkelijk wordt aangegeven dat het verblijf van kortere duur zal zijn.

 

Voorwaarden

Om voor deze aankomstverklaring in aanmerking te komen, heb je een geldig nationaal paspoort of identiteitskaart nodig.

Als je geen inwoner bent van een EU-lidstaat heb je naast een geldig nationaal paspoort ook een visum type C (indien verplicht voor België) nodig.

 

Kosten

Gratis

 

Wat moet je meebrengen?

- geldig nationaal paspoort of identiteitskaart

- één foto


Voor EU-studenten:

- identiteitskaart of paspoort

- inschrijvingsbewijs van een door de staat georganiseerde, erkende of gesubsidieerde onderwijsinstelling

- ziektekostenverzekering

- een ondertekende schriftelijke verklaring dat de student over voldoende bestaansmiddelen beschikt of een bewijs van studietoelage

- een tenlasteneming

- vier foto's


Voor niet-EU-studenten:

- geldig paspoort met visum type D

- inschrijvingsbewijs van een door de staat georganiseerde, erkende of gesubsidieerde onderwijsinstelling

- vier foto's

 

Verantwoordelijke dienst

Markt 1
2590
Berlaar
03 410 19 00
Gesloten
09:00 - 12:15
Alles weergeven