Nieuws - meest bediscussieerd

Tijdens het weekend van 23 en 24 maart, op woensdag 27 maart en tijdens het verlengd weekend van 30 maart tot en met 1 april voeren de boswachters en natuurinspecteurs extra controles uit. Wie zijn hond niet aangelijnd heeft, wordt gesanctioneerd en krijgt een boete. Hondeneigenaars die, zoals het hoort, hun hond wel aan de leiband houden, worden beloond.

Onze inwoners konden er al even een frisse neus nemen, maar op zaterdag 28 augustus verklaarde het lokaal bestuur het nieuwe openbaar park Berlaarhof ook officieel voor geopend. Het park werd aangelegd met de hulp van Kempens Landschape en provincie Antwerpen.

In 2018 kocht het lokaal bestuur van Berlaar het kasteel Berlaarhof en de achterliggende tuin aan. Het kasteel werd gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw, maar kreeg de huidige vorm in 1901.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de fietspaden langs de Aarschotsebaan (N10) in Berlaar volledig vernieuwen. Dit project is onderdeel van een volledige vernieuwing van de fietspaden langs de N10 in Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar.

Op maandag 26 september start AWV met het bouwrijp maken van de zone van de werken. Tussen 26 september en 7 oktober gebeurt dat aan de noordzijde van de N10 (vanaf Brandestraat tot het kruispunt met Hemelshoek en Vruchtelei).

Om transport in de omgeving van scholen of het dorpscentrum zoveel mogelijk te vermijden, ondertekende het Berlaarse gemeentebestuur een Charter Werftransport. Berlaar wil daarbij de dialoog aangaan met aannemers en bouwbedrijven om de organisatie van het werfverkeer constructief aan te pakken.

Aan het parkje ‘Den Hulst’ in Berlaar kan je voortaan, naast het geboortebos met jaarbomen voor alle Berlaarse kinderen en een Natuur Educatief Pad, ook een sterrenboom vinden. Het lokaal bestuur plaatste die boom om een plekje te voorzien waar ouders, familie en vrienden overleden kinderen kunnen herdenken.

Vanaf heden kan je met je identiteitskaart via het elektronische loket van ‘Mijn Dossier’ toegang krijgen tot jouw akten van de burgerlijke stand. Dit kan op dezelfde manier als de bevolkingsattesten en bespaart je een verplaatsing naar het gemeentehuis.

‘Mijn Dossier’ is de toepassing waarmee je je persoonlijk dossier in het Rijksregister kan raadplegen. Eerder kon je er al:  

Het lokaal bestuur van Berlaar maakt verder werk van de vergroening van de gemeentelijke dienstwagens. Recent werden er drie nieuwe lichte vrachtwagens aangekocht, die elektrisch worden aangedreven. Ook een nieuwe veegwagen werd aan het wagenpark toegevoegd.

Drie nieuwe elektrische wagens voor Berlaars wagenpark

Kwam je in contact met een door corona besmet persoon? Zat je bijvoorbeeld samen op de trein of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten?

Dan kan je voortaan dankzij de app Coronalert automatisch een waarschuwing krijgen als je in contact kwam met iemand die besmet is door het coronavirus. Als beide personen Coronalert gebruiken, zal je daar anoniem van op de hoogte gesteld worden. Je beschermt zo je gezondheid én je privacy.

Afbeelding - ik wil corona stoppen app

Tegenwoordig werkt alles digitaal: jouw bank, een parkeerticket kopen, jouw facturen en medische verslagen raadplegen, ... Lukt je dit niet altijd? Dan kan je vanaf mei terecht bij de digidokter die jou verder helpt met jouw digitale vragen.

In België gaat er momenteel een phishing e-mail rond, die daarbij de merknaam INTRUM misbruikt. In de mail wordt de ontvanger aangemaand om een achterstallige betaling in orde te brengen. Het gaat echter om een nepmail.
 
Op onderstaande pagina werden enkele voorbeelden van phishingmails verzameld. Als je zo'n mail ontvangt, verwijder je die best onmiddellijk. Klik zeker ook niet op een eventuele link of bijlage.