Nieuws - meest recent

Op zaterdag 22 juni hebben we iets te vieren, want dan organiseren we de 25ste editie van de Roefeldag in Berlaar!

Op zaterdag 22 juni is het opnieuw Roefeltijd! Dan kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar een kijkje nemen in de wereld van volwassenen en proeven van het beroepsleven bij onze handelaars en hulpverleners. Ze mogen zelf mee helpen en spelen zo de rol van politieagent, verkoper of werkman. Voor onze handelaars is dit de ideale gelegenheid om hun activiteiten aan de kinderen te tonen. Ouders ontdekken op hun beurt wat kinderen boeiend vinden.

In Berlaar-Centrum komen de kermiskramen tweemaal langs: een eerste keer vanaf de zondag voor O.H. Hemelvaart en een tweede keer op de eerste zondag van september.

In mei blijven de kramen iets langer staan dan in september, maar bij beide gelegenheden toveren ze het dorpscentrum om tot een kleurrijke en levendige kermis.

De kermis van mei staat gepland van zaterdag 4 mei 2024 tot donderdag 9 mei 2024.

Spulletjes te veel in huis? Breng ze naar een geefpunt van kringloopwinkel Sjans! Sjans maakt van jouw gift een 'sjanske' voor iemand anders!

'Zjatten en talloren', kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, decoratie, elektro, fietsen, multimedia, sport- en babyartikelen, ... Door je spullen binnen te brengen bij Sjans zet je een mooie stap naar hun nieuwe leven.

De gemeentelijke diensten, de bibliotheek en BKO Roefels zijn gesloten op:

  • Woensdag 1 mei (Dag van de Arbeid)
  • Donderdag 9 mei (Onze Lieve Heer Hemelvaart)
  • Vrijdag 10 mei (brugdag)
  • Maandag 20 mei (Pinkstermaandag)

Maak een afspraak!

Op zaterdag 15 juni is het tijd voor een nieuwe editie van Muzikale Tuinen! Dat is een wandeltocht langs vier tuinen, waar de deelnemers telkens getrakteerd worden op een muziekoptreden.

Met de campagne ‘Bloeiend Berlaar’ willen we onze gemeente groen en landelijk houden. In 2019 engageerden we ons daarom om tegen het einde van 2024 11 500 nieuwe bomen in onze gemeente aan te planten. Dat aantal is intussen bijna in zicht, maar omdat ook het inwonersaantal gestegen is, proberen we ook het aantal bomen nog te verhogen.

Wil je graag je steentje bijdragen en een stukje Berlaar proper houden? Meld je dan (tijdelijk) aan als zwerfvuilmeter of –peter en test of dit iets voor jou is!

Wil je graag je steentje bijdragen en een stukje Berlaar proper houden? Meld je dan (tijdelijk) aan als zwerfvuilmeter of –peter en test of dit iets voor jou is!

Net als in elke gemeente leven er ook in Berlaar zwerfkatten. Dat zijn katten zonder baasje die zich vrij verplaatsen en voortplanten op voornamelijk openbare plaatsen. Ze leiden een leven vol gevaar, honger en dorst en kampen met allerlei ziekten. Om al dat dierenleed en overlast voor de bevolking te vermijden, werkte het lokaal bestuur in samenwerking met enkele vrijwilligers en dierenartsen een zwerfkattenproject uit.

Het Belgische Circus Pipo komt naar Berlaar! Van zondag 26 mei tot en met zondag 2 juni brengt het gezelschap je een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties!

In de verwarmde circustent achter sporthal t’ Stapveld (Pastorijstraat 62) brengt het circusgezelschap een indrukwekkende show voor het hele gezin. Kom mee lachen met de clowns en genieten van lucht- en grondacrobaten, jongleurs, hoelahoep- en diabolo-acts en meer. Plezier en sensatie voor jong en oud!