Nieuws - meest recent

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker is ondertussen stevig ingeburgerd. Ook de 23ste editie wordt vast een schot in de roos. Op 15, 16 en 17 september zullen duizenden vrijwilligers doorheen heel Vlaanderen azalea’s te koop aanbieden aan 7 euro.

Gemachtigde opzichters helpen groepen kinderen of scholieren op hun tocht van en naar de school. Zo dragen zij meer dan één steentje bij aan een verkeersveilige schoolomgeving.

Tussen 20 en 25 november is het weer Week van de Senior. De Vlaamse Ouderenraad moedigt dit jaar alle ouderenverenigingen en –organisaties aan om initiatieven te nemen die mensen verbinden. Ook in Berlaar slaan de seniorenraad en de dienst Vrije Tijd weer de handen in elkaar.

Om tussen te komen in de extra kost voor het verwijderen van afval, voorziet het gemeentebestuur een toelage van 24 euro voor personen met een medische reden (incontinentie, stomapatiënten, nierdialyse thuis, mucoviscidosepatiënten, …) en voor onthaalouders of erkende opvanggezinnen. De toelage wordt voor het einde van het jaar overgeschreven op de DIFTAR-rekening van de betrokkene.

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, moet je evenwel aan bepaalde voorwaarden voldoen:

Elke streek heeft zijn volksverhalen, doorverteld van generatie op generatie. Kempens Karakter bundelde vorig jaar 12 van deze verhalen in Van horen zeggen, een fantastisch en puur Kempens kinderverhalenboek. De verhalen zijn van de pen van de gerenommeerde jeugdauteur Geert De Kockere en geïllustreerd door Johan Devrome. In de verhalen ontmoet het hoofdpersonage Vos Kempense dieren van diverse pluimage.

Tijdens de herfstvakantie is de kinderopvang open van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november, behalve op woensdag 1 november. Wij werken een leuk speelaanbod uit voor groot en klein rond het thema ‘Op safari’.

Vanaf maandag 2 oktober kan je je kind online inschrijven voor kinderopvang in de herfstvakantie via http://roefels.berlaar.be/.

 

Op vrijdag 20 oktober is het opnieuw Dag van de Jeugdbeweging. Heel jeugdbewegend Vlaanderen fietst, tramt, treint en bust dan in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en sjaaltjes door het land. In Berlaar biedt het gemeentebestuur de jongeren een gratis ontbijt aan.

Op de Dag van de Jeugdbeweging vieren we traditioneel het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240 000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Op vrijdag 20 oktober 2017 doet Berlaar opnieuw mee aan de Nacht van het Kempens Erfgoed. Erfgoedcel Kempens Karakter plaatst dan net als vorig jaar een deel van het gemeentelijke erfgoed in de kijker.

Kom een kijkje nemen in ’t Dolhuis en geniet van een geïllustreerde vertelling. De kerkelijke tradities en gebruiken van de parochie van Berlaar-Centrum staan centraal.

Waar? ’t Dolhuis (Legrellestraat 39)

Wanneer? Om 19 en 20.30 uur

Gratis!

Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.