Nieuws - meest recent

Wat?

De mantelzorgpremie van het OCMW is een financiële toelage voor personen die zorgen voor een inwonende hulpbehoevende.

De mantelzorgpremie voor de verzorging van één persoon bedraagt 35 euro per maand. Voor de verzorging van twee personen bedraagt deze premie 60 euro per maand.

 

Voor wie?

Voorwaarden:

-          De hulpbehoevende dient minstens 70 jaar oud te zijn.

-          De hulpbehoevende en de mantelzorger moeten officieel op hetzelfde adres wonen.

Elk jaar reikt onze gemeente de Steunprijs voor Ontwikkelingssamenwerking uit. De waarde van deze steunprijs bedraagt 400 euro. Iedereen van onze gemeente die aan een project voor ontwikkelingssamenwerking voor de derde of vierde wereld meewerkt of een project organiseert, kan zich kandidaat stellen.

Om in aanmerking te komen, moet je aan volgende voorwaarden voldoen:

a) De kandidatuur moet voor 31 augustus 2017 bij het gemeentebestuur worden ingediend.

Het is paasvakantie. De kindjes hebben geen school en willen iets leuk doen. Maar wat als je, omwille van financiële of bijzondere moeilijkheden, niet de mogelijkheid hebt om een uitstap of vakantie te plannen? Neem dan eens een kijkje bij Steunpunt Vakantieparticipatie!

Wat?

Wat?

De Minder Mobielen Centrale (MMC) zorgt voor vervoer van minder mobiele personen die:

-       zwaar ziek zijn of een handicap hebben;

-       geen gebruik kunnen maken van een eigen wagen of het openbaar vervoer;

-       beschikken over een beperkt inkomen (maximaal twee keer het leefloon).

 

Vrijwilligers vervoeren deze personen met hun eigen auto en ontvangen hiervoor een kilometervergoeding.

 

Wie?

De gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking pakt op zondag 12 maart uit met een Koffiestop ten voordele van Broederlijk Delen. Voor een vrije bijdrage krijg je er een (h)eerlijk kopje koffie.

Met een kopje koffie boeren steunen in hun strijd tegen armoede. Dat is het doel van de Koffiestop-campagne van Broederlijk Delen. Ook in onze gemeente kan je dit jaar opnieuw terecht voor een Berlaarse koffiestop.

Senioren die in 2017 hun 85ste of 86ste verjaardag vieren, mogen een bijzonder verjaardagsbezoekje verwachten. OCMW Berlaar wil de Berlaarse ouderen namelijk verder ondersteunen in hun thuissituatie en biedt daarom een luisterend oor in een reeks vrijblijvende bezoekjes.

OCMW Berlaar laat senioren niet alleen oud worden
1911

Op zaterdag 19 november en zaterdag 17 december staat er in de Berlaarse bib een praatcafé voor anderstaligen en Nederlandstaligen op het programma. Het is een ideale activiteit voor anderstaligen om in een gezellige, ongedwongen sfeer Nederlands te oefenen.

Wie deel wil nemen aan de volgende edities van het praatcafé is op beide zaterdagen van harte welkom in de bibliotheek van Berlaar (Dorpsstraat 84). Je kan er terecht van 10 tot 12 uur. De deelname is gratis.

3011

De Berlaarse welzijnsraad organiseerde op woensdag 30 november 2016 een netwerkmoment voor Berlaarse zorgverleners in WZC Kloosterhof (Sollevelden 5).

Een derde editie in 2017 volgt.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de dienst Vrije Tijd (vrijetijd@berlaar.be).

 

2311

Ruim tien jaar lang kampte toenmalig Radio 2-journalist, leraar en zanger Kris Baert met slaapproblemen. Onder meer stress en het verlies van zijn vader zorgden ervoor dat hij voortdurend lag te piekeren en de slaap niet meer kon vatten. Hij zag uiteindelijk maar één oplossing: de slaappil.

Van 1999 tot 2009 was hij er flink aan verslaafd, tien jaar lang dus, tot het echt niet meer kon. Kris zocht en vond professionele hulp, maar ook het toevel speelde aardig mee. Zo won hij, gelukkig genoeg, zijn felle strijd tegen de slaappil.