Nieuws - meest recent

Op dinsdag 4 juli vertrekken we om 7 uur met de Balderse 55-plussers op jaarlijkse daguitstap. Je kan kiezen tussen een beperkt of een uitgebreid programma.

Het basisprogramma bestaat uit de heen- en terugreis, een boottocht in de namiddag en het eten. Dat wil zeggen dat je in de voornamiddag vrij bent en alleen de verzameluren moet respecteren. Bij het uitgebreide programma wordt het programma aangevuld met een gegidste stadswandeling in de voormiddag.

Het restaurant ligt aan de Maas, op 10 minuten stappen van het centrum. Alle verplaatsingen gebeuren te voet.

Een smartphone blijft voor de oudere generatie toch even wennen. Om met alle mogelijkheden van het toestel vertrouwd te geraken, sloegen de Berlaarse jeugd- en seniorenraad de handen in elkaar. Op zondag 5 maart organiseerden ze samen een laagdrempelige smartphonecursus.

Vond je in december een (nieuwe) smartphone onder de kerstboom? Leuk, maar wel even wennen! De Seniorenraad en de Jeugdraad slaan daarom de handen in elkaar en helpen je, in een laagdrempelig gesprek, om met alle functies vertrouwd te geraken.

Het gemeentebestuur is op zoek naar iemand die lessen Spaans voor beginners kan geven. Ben je leraar of spreek je zelf een aardig mondje Spaans? Neem dan contact op met de dienst Vrije Tijd (vrijetijd@berlaar.be of 03 410 19 43).

De lessen vinden overdag plaats en richten zich tot senioren die zich op vakantie in Spanje willen kunnen behelpen.

 

In de derde week van november organiseert de Vlaamse Ouderenraad traditiegetrouw de Week van de Senior. In Berlaar konden de 55-plussers deelnemen aan een open seniorenraad, een infosessie over slaapproblemen en een Plusparty.

In Berlaar startte de Vlaamse seniorenweek op dinsdag 22 november met een open seniorenraad. Alle 55-plussers waren vanaf 9 uur van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis en bespraken er enkele belangrijke onderwerpen.

2211

Ook dit jaar staan er weer verschillende activiteiten op het programma tijdens de Week van de Senior. De gemeentelijke seniorenraad en de dienst Vrije Tijd voorzien onder meer een infosessie, een open seniorenraad en een plusparty.

Programma:

* Open seniorenraad

- dinsdag 22 november om 9 uur
- raadzaal gemeentehuis, Markt 1
- iedereen is welkom!

* Hoe slapen weer een zaligheid werd