Nieuws - meest recent

BEKENDMAKING VAN EEN CONFORMITEITSATTEST VAN EEN BODEMSANERINGSPROJECT
(Art. 88 §2 van het besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van het Vlaams reglement betreffende de bodemsanering en de bodembescherming)

De provincie Antwerpen creëert ruimte

Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte om te wonen, te werken en te leven, dan moeten we daar nu al over nadenken en aan werken. De bevolking groeit immers terwijl de beschikbare ruimte niet toeneemt en nu leggen we de basis voor later. Duurzaam omgaan met de beschikbare ruimte is noodzakelijk voor de toekomstige generaties en voor het klimaat. Dus heeft de provincie Antwerpen intensief gewerkt aan het Beleidsplan Ruimte.

Sinds 2018 vervangt en verenigt de omgevingsvergunning verschillende vergunningen, zoals de stedenbouwkundige, milieu- en verkavelingsvergunning. Dit houdt in dat je aanvragen moet indienen bij één loket in jouw gemeente, het Omgevingsloket. Gemeentebesturen kregen van Vlaanderen ook meer bevoegdheden om op te treden tegen stedenbouwkundige- en milieuovertredingen. Gemeenten Berlaar, Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek besloten de handen in elkaar te slaan om efficiënt aan omgevingshandhaving te doen.

Op woensdag 27 juni organiseerde het gemeentebestuur een infoavond over de ruimtelijke visie voor onze gemeente. Marc Martens, van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning, lichtte er de eerste krijtlijnen van het visiedocument toe. Er daagden 55 geïnteresseerde burgers op, die nadien ook vragen mochten stellen.

Aan de grondslag van deze beginselverklaring rond ruimtelijke ordening liggen drie pijlers:

- De identiteit van een dorp
- De ruimtelijke ordening
- De woonkwaliteit