Nieuws - meest recent

Vanaf augustus staan er in Berlaar verschillende werken aan fiets- en voetpaden op het programma. Zo start onder meer de aanleg van het fietspad tussen Kessel en Berlaar, maar ook in andere straten worden de paden onder handen genomen.

Met het oog op een nieuw administratief centrum willen we onderzoeken hoe de bezoekers van het gemeentehuis zich verplaatsen. Gebeurt dat voornamelijk met de wagen of toch met de fiets?

Via een korte bevraging kan je ons helpen om heel wat waardevolle informatie te verzamelen. Met die gegevens kunnen we aan de slag om onze infrastructuur waar nodig verder te verbeteren.

De bevraging loopt nog tot en met 30 april. Je kan ze invullen op www.berlaar.be/mobiliteitsonderzoek.

Schuilt er een verkeersheld in jou? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

De gemeenten Berlaar en Nijlen zijn momenteel op zoek naar volwassenen die zich willen engageren om gemachtigd opzichter te worden.

Gemachtigd opzichters zijn echte verkeershelden, die zich op vaste dagen, en bij voorkeur minstens eenmaal per week, engageren om kinderen veilig te laten oversteken op gevaarlijke plaatsen. Dankzij hen kunnen onze kinderen veilig van en naar school stappen of trappen, en dat elke dag opnieuw.

Voldoe jij aan de voorwaarden? Test het hieronder!

Vanaf 1 januari 2017 geldt er in Vlaanderen een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur op iedere weg buiten de bebouwde kom die geen autosnelweg of 2x2-weg met middenberm is.

Vaak geldt deze snelheidsbeperking al, waardoor het vooral de borden zijn die veranderen. Alleen waar een andere snelheid geldt, zal er een bord staan. Op de wegen waar 70 kilometer per uur geldt, staat niet langer een bord.

In Berlaar betekent dit dat de borden van zone 70 in de loop van 2017 verwijderd worden. De snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur blijft echter wel gelden.

Vanaf 1 december 2016 gelden er enkele wijzigingen in de parkeerzones in Berlaar-Centrum (Markt). De parkeerplaatsen zijn vanaf dan voorbehouden voor personenwagens. Motorhomes en zwaarder vervoer kunnen dan geen gebruik meer maken van de parkeerplaatsen. Het gemeentebestuur wil de parkings en het verkeer in Berlaar-Centrum zo gedeeltelijk ontlasten.

De gewijzigde parkeerzone wordt aangegeven met een specifiek verkeersbord.

De Heistsebaan in Berlaar-Heikant is de eerste volwaardige fietsstraat in onze gemeente. Jongeren gebruikten de straat reeds dagelijks voor hun ritten van en naar school. Door de straat als fietsstraat in te richten, wil het gemeentebestuur de verkeersveiligheid van alle zwakke weggebruikers verhogen.