Nieuws - meest recent

Dan ben je bij de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans op de juiste plek. Ook zonder voorkennis of ervaring zijn kinderen ouder dan 6 jaar er van harte welkom.

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans is een open kunsthuis en kent een Berlaarse tak voor iedereen die goesting heeft in muziek. Wie zich aan een boeiend artistiek avontuur wil wagen, kan nog tot eind september inschrijven voor het schooljaar 2017-2018.

Op zaterdag 10 juni organiseerde de dienst Vrije Tijd van het gemeentebestuur opnieuw de jaarlijkse Roefeldag in Berlaar. Kinderen konden die dag bij 27 Berlaarse ondernemers proeven van het bedrijfsleven.

De etalage van een winkel inrichten, aan wagens sleutelen, een dagje bij de politie, … Op 10 juni kon het allemaal, want dan was het weer Roefeldag. Dat is een dag waarop kinderen tussen 6 en 12 jaar een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, verenigingen en instellingen én er zelf de handen uit de mouwen kunnen steken.

Ook Speelplein Kriebels is deze zomer weer open. Vanaf 3 juli staat er een enthousiaste bende monitoren klaar om je kind een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Alle kinderen van 5 tot 16 jaar zijn welkom. Inschrijven kan elke dag van de zomervakantie vanaf 8.30 uur. Het speelplein blijft open tot 17 uur. Voor en na het speelplein kan je bij BKO Roefels terecht.

Op zaterdag 10 juni vindt in Berlaar de 21ste Roefeldag plaats. Kinderen tussen 6 en 12 jaar proeven dan van het beroepsleven bij de lokale handelaars.

Om deel te nemen aan de Roefeldag moet je je vooraf inschrijven voor jouw favoriete activiteiten. Dat kan via de Roefelkrant die we in mei via de Berlaarse scholen verdelen. Ook in de bibliotheek en het gemeentehuis kan je een Roefelkrantje krijgen.

Ook in juli en augustus kan je weer bij BKO Roefels terecht voor kinderopvang in de zomervakantie. Elke dag staat het team van geschoolde begeleiders klaar om er een leuke dag van te maken.

Voor wie?

Kinderen van 2,5 jaar tot en met 12 jaar die in Berlaar wonen, naar school gaan of wiens ouders werkzaam zijn in Berlaar.

Wanneer?

Op woensdag 19 april is het weer Buitenspeeldag! In Berlaar kan je dan in de Hertstraat, het Mezenhof, aan de Sportschuur in de Heistsebaan, op de terreinen van de KLJ in de Fertlarelei en op de speelplaats van Gemeentelijke Basisschool De Stap in de Pastorijstraat naar hartenlust komen buiten spelen.

Je bent welkom van 13 tot 17 uur! Ouders moeten wel steeds zelf toezicht houden op hun kinderen en blijven ook voor hen verantwoordelijk. Meer weten? Contacteer de dienst Vrije Tijd via vrijetijd@berlaar.be of 03 410 19 43.

Van maandag 3 tot en met vrijdag 14 april werken wij een leuk speelaanbod uit voor groot en klein tijdens de paasvakantie. Er wordt geknutseld, gezongen en gekookt, maar er is ook tijd voor vrij spel! Als partner van het Lokaal Overleg Kinderopvang werken we deze vakantie rond het thema Gezondheid.

Vanaf maandag 6 maart kan je je kind online inschrijven voor kinderopvang in de paasvakantie via http://roefels.berlaar.be/.

Van 19 november tot en met 27 november was het de Voorleesweek. Tijdens die week wil organisatie Iedereen Leest iedereen aansporen om voor te lezen en zo de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. BKO Roefels bouwde daarvoor in Berlaar de winkelhoek en de leeshoek van de kinderopvang om tot een grote bibliotheek.

Op woensdag 30 november vierden een 200-tal kindjes de verjaardag van Sinterklaas in Berlaar. Ze verzamelden zich in de refter van de gemeentelijke basisschool in Berlaar-Centrum, waar ze eerst enkele liedjes  zongen met de Stedelijke Muziekacademie.

Daarna werden de lichten gedoofd en stond de film Loewie op het programma. Afsluiten deden we met de vrienden van de Sint, die samen met de kinderen liedjes zongen en goocheltrucs deden.

Na de voorstelling kreeg elk kindje nog wat lekkers mee naar huis.

Op zaterdag 17 december wordt sporthal 't Stapveld (Pastorijstraat 62) omgebouwd tot een heus speelparadijs. Alle kleuters van 2 t.e.m. 6 jaar kunnen, samen met hun ouders, vanaf 14.30 uur op ontdekkingsreis komen.

De ouders zijn verplicht om met sportschoeisel of blootsvoets de sporthal te betreden. De kleuters dragen best gymschoenen die je makkelijk aan en uit kan doen.

Kostprijs: 4 euro per kind (max. 8 euro per gezin). Inschrijven is niet nodig.